Alarmă tehnocrată: Haos în finanţele publice! Creierele economice ale PSD au venit cu un barbarism fiscal

După ce au constatat că nu poţi în acelaşi timp sa majorezi veniturile şi să reduci taxele, "creierele economice" ale PSD au avut o "revelaţie fulminantă" şi au decis să schimbe fundamental programul de guvernare, a atras atenţia tehnocratului Ionel Dancă.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Noul program de guvernare cu care s-a prezentat în faţa Parlamentului premierul Mihai Tudose aduce o "revoluţie" în gândirea PSD, a remarcat, pe pagina sa de Facebook, fostul consilier de stat tehnocrat Ionel Dancă.

"După ce au constatat, aşa cum arată datele economice pe primele cinci luni, că nu poţi în acelaşi timp să majorezi pensiile şi salariile şi să reduci şi taxele, creierele economice ale partidului au avut o revelaţie fulminantă şi vin cu o nouă abordare. După un experiment economic şi bugetar eşuat au ajuns la o concluzie elementară pentru oricine ar fi studiat minimal legile economice care guvernează finanţele publice. Astfel, au aflat şi ei că pentru a majora cheltuielile sociale trebuie să creşti veniturile bugetare", a declarat Ionel Dancă.

Drept urmare, obiectivul principal al noului program de guvernare, potrivit tehnocratului, este o impozitare mai mare îmbrăcată în noi promisiuni de majorare a salariului minim şi a punctului de pensie.

"În realitate, execuţia bugetară din primele luni, în care veniturile au fost mai mici decât cele prognozate iar cheltuielile mult mai mari decât erau anticipate, au dus la această nevoie disperată de resurse financiare pentru acoperirea promisiunilor lor nerealiste. Soluţia propusă, din păcate, este o recunoaştere a incapacităţii şi incompetenţei de administrare şi colectare a veniturilor bugetare. Renunţarea la impozitul pe profit şi înlocuirea acestuia cu un impozit pe cifra de afaceri este un barbarism fiscal pentru o administraţie care se dovedeşte incapabilă să reducă evaziunea", a subliniat Ionel Dancă.

În opinia fostului consilier de stat, "ţinta" sunt companiile cu venituri mari dar care prin scheme de optimizare fiscală legale raportează un profit mai mic decât ar fi aşteptat, fără a face diferenţa între industrii cu cifre de afaceri mari dar marje de câştig mici. La fel de vizate sunt şi societăţile cu cifra de afaceri mai mici, din zona IMM-urilor care raportează frecvent pierderi.

"Şi pentru unii şi pentru alţii, statul nu mai lasă loc de opţiune şi impune într-o manieră grosolană un mod de taxare primitiv. Efectul, din păcate nu va fi cel dorit, pentru că un regim fiscal neprietenos are consecinţe negative pe termen mediu şi lung în ceea ce priveşte atragerea de investiţii şi dezvoltarea afacerilor. În plus, se introduce şi taxa de solidaritate. Disperare, numele tău este programul PSD de guvernare. Haos în finanţele publice", a precizat Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne