Ziua 151. "România se află într-un moment de cumpănă, în faţa unui dezastru!"

România se află într-un moment de cumpănă, cadorisită de PSD cu un nou guvern format din politruci, cadre de partid şi "măcelari ai politicilor publice". Aşadar, cei ce înţeleg acest moment dramatic trebuie să iasă în stradă, susţin protestatarii rezist.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit, pentru a 151-a zi consecutiv lângă Palatul Victoria, unde guvernul Tudose a înlocuit guvernul Grindeanu. Indignaţi că au de-a face doar cu o "rotaţie de cadre" a PSD, că un program de guvernare considerat nesustenabil şi periculos este înlocuit cu unul de-a dreptul dezastruos, protestatarii transmit că vor rămâne zi de zi în Piaţa Victoriei şi-i îndeamnă pe români să li se alăture.

Protest
Protest (Epoch Times)

Potrivit unui protestatar, România se află într-un moment de cumpănă, iar Strada a devenit ultima formă de opoziţie în faţa politicii discreţionare a PSD.

"Am revenit şi în această seară în Piaţă. Am sperat sincer că desemnarea lui Tudose pentru funcţia de prim-ministru să fie o mişcare tactică a preşedintelui Iohannis şi cabinetul propus să nu treacă de Parlament. A trecut însă, cu o majoritate confortabilă. Asta mă pune şi mai mult pe gânduri cu privire la existenţa unei opoziţii adevărate în Parlament. Cabinetul învestit în funcţie este dezastruos; cadre de partid, politruci, oameni fără experienţă în administraţie, adevăraţi "măcelari" ai politicilor publice. Şi măsurile anunţate sunt dezastruoase pentru economia României, pentru cei care muncesc cu greu să se menţină pe linia de plutire.

Vor să naţionalizeze pilonul II de pensii. Vor să îmi ia banii mei, cu care am cotizat de la crearea acestui pilon. Apoi au făcut-o să pară ca o bâlbă a ministrului. Nu a fost o bâlbă, a fost acelaşi joc de-a "alba-neagra" pe care îl practică cu noi de la preluarea guvernării. Ba mai mult, îl practică şi cu alegătorii lor, amânând măsuri de creşteri salariale, promise în campanie, pe anii următori. Au anunţat creşteri de impozite, impozit pe cifra de afaceri. Cine a mai pomenit aşa ceva într-o economie de piaţă care vrea să fie competitivă?

Protest
Protest (Epoch Times)

România se află într-un moment de cumpănă, în faţa unui dezastru economic, politic, al justiţiei. Ştiu că e greu. Ştiu că e vară şi 40 de grade afară. Ştiu că poate unii au obosit. Dar cei care înţeleg momentul dramatic prin care trece ţara noastră, trebuie să ni se alăture. Consider că strada este ultima formă de opoziţie împotriva politicii discreţionare a PSD. Noi vom rămâne zi de zi în Piaţa Victoriei şi vă aşteptăm să vă alăturaţi! Rezistăm împreună!", transmite un protestatar.

Un alt protestatar acuză impostura PSD-ului care, după ce şi-a "devorat" propriul guvern pe motiv de nerespectare a programului de guvernare, acum revine cu un alt guvern, dar şi cu alt program de guvernare. Potrivit protestatarului, aşa cum a fost o datorie să se reziste împotriva modificării legislaţiei în favoarea corupţilor, acum este o datorie să se reziste imposturii.

Revin şi revenim să protestăm, în condiţiile în care policienii par a fi într-un fel de concurs bizar de creat confuzie. Fiindcă de o bună bucată de vreme ne dau impresia că se străduiesc să emită tot felul de idei "originale", pe care le mai şi schimbă apoi de la o zi la alta, astfel încât să nu mai rămână ceva clar care să ne atragă atenţia.

Dacă la început de februarie în OUG 13 exista un obiectiv clar şi concret împotriva căruia ne exprimam, acum se răzgândesc şi ei de la o zi la alta. Sau o fac chiar în mod repetat în aceeaşi zi, de dimineaţa până seara. După telenovela schimbării propriului guvern, observăm că PSD şi ALDE revin cu câte o temă care să stârnească reacţii, chiar reacţii mai ample decât o "fumigenă", precum declaraţiile de intenţie, iar mai apoi de negare ori autocontestare referitoare la fondurile de pensii şi pilonul II.

Protest
Protest (Epoch Times)

Asemenea emisii mie unuia nu îmi mai denotă doar patinaj sau derapaje, probleme de comunicare sau incompetenţă, ci îmi par de-a dreptul impostură. Nu mai am cum să văd altceva decât impostura, în condiţiile în care, la 6 luni de la câştigarea alegerilor ei îşi devorează singuri un guvern propriu şi apoi propun un altul care începe cu asemenea declaraţii sau acţiuni.

Şi tot în registrul ideii de impostură văd şi modificările de program anunţate. Au câştigat alegerile cu un anumit program de guvernare prezentat, iar în atât de puţin timp revin la butoanele puterii cu alte idei şi planuri, care nu mai au de-a face cu ceea ce anunţaseră. Am rezistat la minus 15-20 de grade împotriva ideii lor de a modifica legislaţia în favoarea corupţilor şi hoţilor, vom rezista şi împotriva imposturii. Altfel ne-am simţi ca nişte complici ai lor", spune protestatarul.