Cutremur de magnitudine 7,1 loveşte în apropierea Antarcticii

(Getty Images)

Un cutremur puternic, de magnitudine 7,1, a avut loc marţi dimineaţa în apropierea Antarcticii, a declarat United States Geological Survey (USGS), potrivit Express.co.uk.

Un seism cu această magnitudine ar putea avaria majoritatea clădirilor şi ar provoca prăbuşirea parţială sau totală a unor clădiri. Ar putea fi simţit pe distanţe mari, însă pagubele majore ar fi limitate la 250 km de epicentru. Totuşi, există o infrastructură redusă şi puţine clădiri în apropierea locului unde a lovit acest cutremur, adică la 48 km nord de Insula Bristol, în grupul de Insule Sandwich de Sud.

Seismul, care iniţial a fost raportat ca având o magnitudine de 7,5 pe Scara Richter, s-a produs la o adâncime de 164,7 km şi a fost ulterior retrogradat la magnitudinea de 7,1.

Zonele din apropiere afectate includ teritoriul argentinian Tierra del Fuego şi Chile.

Cutremurul a lovit la mică distanţă de Insulele Sandwich deţinute de Marea Britanie, unde există câţiva vulcani activi. Epicentrul său a fost la 61 km nord-est de Insula Bristol, o mică insulă care include de asemenea câţiva vulcani activi.

Ultima erupţie cunoscută pe Insula Bristol a avut loc în 2016.

Cutremurul a lovit la ora locală 2:26 a.m, potrivit Britannica.

Centrul american de Avertizare pentru Tsunami în Pacific nu a emis nicio avertizare de tsunami.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură