Dacian Cioloş: Populaţia din zone mai puţin favorizate are nevoie de şanse reale de dezvoltare

Populaţia din zonele mai puţin favorizate din ţara noastră au nevoie de şanse reale de dezvoltare socială şi economică, a atras atenţia premierul Dacian Cioloş.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Populaţia din zone mai puţin favorizate precum Valea Jiului, zona Roşia Montană – Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din Moldova au nevoie de şanse reale de dezvoltare socială şi economică, a declarat vineri seară, pe contul său de Facebook, premierul Dacian Cioloş.

"De aceea împreună cu comunităţile locale din Valea Jiului şi din zona Roşia Montană – Munţii Apuseni am discutat azi despre oportunităţile de dezvoltare integrată oferite prin programul de asistenţă tehnică propus de Guvern.

Ideea acestui sprijin este, pe de o parte, aceea de a oferi asistenţă pentru rezolvarea problemelor care pot apărea în cadrul proiectelor existente, iar pe de altă parte aceea de a uni comunităţile în jurul unor proiecte finanţate din fonduri europene şi bugetul de stat cu scopul de a îmbunătăţi situaţia locuitorilor din aceste zone", a precizat Dacian Cioloş.

Potrivit premierului, fiecare dintre cele trei zone are, începând de vineri, câte un birou local ce va face legătura între autorităţi, ministerele implicate, comunităţile locale şi oameni.

"Mecanismul va fi de ajutor şi pentru a pune în valoare patrimoniul cultural şi natural şi, implicit, a creşte potenţialul turistic al acestor regiuni", a explicat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne