Dan Voiculescu audiat la DNA în dosarul deţinuţilor scriitori

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu a fost adus la DNA cu duba de la penitenciarul Rahova, unde-şi ispăşeşte pedeapsa în dosarul ICA, pentru audieri vizând cărţile aşa-zis scrise de deţinuţi pentru reducerea pedepselor.

În dosarul cărţilor deţinuţilor scriitori a fost audiat şi Gigi Becali, acesta fiind audiat ca martor. Dosarul de favorizarea făptuitorului a fost deschis în luna ianuarie de procurorii DNA în cazul cărţilor scrise de deţinuţi, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, procurorii s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracţiuni de corupţie, cu scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanţele de judecată.

Reamintim că, odată ajunşi după gratii, numeroşi deţinuţi celebri şi-au descoperit brusc pasiunea pentru scris, poate şi pentru că legea le oferea o scutire de pedeapsă de 30 de zile pentru fiecare "lucrare ştiinţifică." Fenomenul a stârnit oprobriul opiniei publice, obligând instituţiile statului să se implice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne