Dan Voiculescu contestă adeverinţa CNSAS conform căreia Băsescu nu a colaborat cu Securitatea

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, insistă să conteste la Curtea de Apel Bucureşti adeverinţa CNSAS de necolaborare 2584/22 octombrie 2013, prin care se precizează pentru a patra oară că preşedintele României Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi, scrie evz.

În ce priveşte colaborarea lui Dan Voiculescu cu Securitatea comunistă, acesta a pierdut trei procese cu CNSAS, magistraţii stabilind definitiv şi irevocabil ca acesta a fost colaborator al Securităţii, cu numele de cod "Felix".

Dan Voiculescu, care este permanent prezent în procese, mai are acum două procese penale pe rolul instanţelor: dosarul "Privatizării frauduloase a ICA", în care este condamnat la 5 ani de închisoare, precum dosarul "Şantaj la Felix TV".

Preşedintele fondator al PC solicită judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti anularea adeverinţei de necolaborare 2584/22 octombrie 2013, prin care CNSAS a stabilit pentru a patra oară că preşedintele Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi.

Decizia a fost dată având la bază notele atribuite acestuia privind activitatea profesională în anii 1987-1989, când Traian Băsescu a fost şef al Agenţiei Navrom din Anvers.

"Documentele citate în cuprinsul prezentei adeverinţe se referă la aspecte economice şi comerciale specifice postului ocupat la Navrom, şi nu fac referire la activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist. De asemenea, din conţinutul documentelor citate nu rezultă că persoana verificată ar fi vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului", scrie în adeverinţa CNSAS.

În ziua de 12 martie 2014 a fost înregistrată contestaţia făcută de Dan Voiculescu şi până în prezent nu s-a stabilit primul termen în instanţă.

De ce insistă Felix?

Conform datelor CNSAS, Voiculescu a fost recrutat de Securitate în februarie 1970, sub numele conspirativ "Mircea". Trei ani mai târziu, el ar fi fost recrutat în reţeaua Direcţia a III-a, sub numele conspirativ "Felix".
Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, pe 5 februarie 2010, că Voiculescu a făcut poliţie politică, decizie la care Voiculescu a făcut recurs. În iunie 2011, Curtea Supremă a respins recursul, decizia rămânând definitivă. Pe 13 februarie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de revizuire.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne