Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Marian Căpăţână

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

La ieşirea de la IPJ Ilfov, unde s-a prezentat luni pentru control judiciar, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunţat că l-a dat în judecată pe Marian Căpăţână pentru afirmaţiile făcute la adresa sa.

Dan Voiculescu a mai afirmat că i-a cerut lui Căpăţână şi daune morale consistente, fără însă să precizeze suma, care ar urma sa fie direcţionată către cazuri sociale.

Proprietarul trustului media Intact a fost aşteptat la ieşire şi de bărbatul care a aruncat cu bani în el săptămâna trecută, căruia Voiculescu i-a dat câteva detalii despre istoria Crescent şi I.C. Dunărea.

Inspectorii de la IPJ Ilfov au decis ca Dan Voiculescu să se prezinte de două ori pe săptămână la poliţie pentru control judiciar, luni după-amiază şi vineri dimineaţă, conform deciziei finale a Curţii de Apel Bucureşti.

Cu ajutorul apărătorilor săi, Voiculescu a încercat să obţină permisiunea de a părăsi ţara, însă contestaţia i-a fost respinsă de instanţă.

Măsura a fost dispusă în cel mai nou dosar, în care fondatorul PC este cercetat pentru infracţiuni de şantaj. Dan Voiculescu a fost acuzat de şantaj pe data de 3 iulie a.c. Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, acuzându-l că ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate de 900.000 de euro.

De altfel, acesta nu este primul dosar pe rol în care este acuzat Voiculescu. Fostul colaborator al Securităţii, potrivit CNSAS, mai este acuzat de şantaj, de complicitate la şantaj şi în dosarul RCS & RDS, precum şi de spălare de bani în dosarul ICA, în care este condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare cu executare pentru prejudicierea statului cu aproximativ 60 de milioane de euro.