"Dreapta" se mai scufundă niţel: Cotroceniul îl atacă dur pe MRU: "Răzvane, de la domnul preşedinte ai primi certificat de fripturist"

Mihai-Răzvan Ungureanu. desemnat premier, alături de preşedintele Traian Băsescu. (arhivă)
Mihai-Răzvan Ungureanu. desemnat premier, alături de preşedintele Traian Băsescu. (arhivă) (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Scrisoarea deschisă prin care Mihai Răzvan Ungureanu îi cere preşedintelui Băsescu să nu mai atace public PNL şi PDL, furnizând astfel muniţie electorală PSD-ului, lui Victor Ponta şi Antenei 3, primeşte un răspuns dur din partea consilierului prezidenţial Cristian Hriţuc.

Prin intermediul unei scrisori publicate de Adevărul, Hriţuc îl acuză pe MRU, aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat, că "s-a cocoţat în corcoduş şi îi dă lecţii unui comandant de navă."

După ce MRU i-a reproşat şefului statului că îl lasă pe omul Traian Băsescu să îl eclipseze pentru politicianul Traian Băsescu şi că a lăsat-o pe Elena Udrea să-l izoleze de toţi susţinătorii lui, Hriţuc îl acuză pe MRU că prin scrisoarea deschisă urmăreşte doar să culeagă voturi şi că pentru o funcţie ar fi chiar „udrist”, nu doar „băsist”.

"Dacă, într-adevăr, ai fi avut bun-simţ, i-ai fi trimis domnului preşedinte Traian Băsescu o scrisoare direct, nu una deschisă căutătoare de voturi (înţeleg acum scopul: Vasile Blaga, cel pe care-l acuzai că ţi-a dat jos guvernul, te vrea prezidenţiabil din parte PDL). (...) Te tot autointitulezi 'băsist'. Sunt convins că, dacă ar fi rost de o nouă funcţie, la nevoie ai fi chiar şi 'udrist'. Răzvane, sunt sigur că de la domnul preşedinte nu ai primi certificat de 'băsist', ci, mai degrabă, un certificat de 'fripturist'”, scrie Hriţuc.

Comentând cererea adresată de MRU preşedintelui de a nu mai face nimic, pentru a nu mai da material maşinii de propagandă PSD, Hriţuc îi reaminteşte lui Ungureanu că menirea preşedintelui este să facă, nu să stea:

"Îi transmiţi domnului preşedinte că ceea ce trebuie să facă este să nu mai facă nimic. Din păcate, pentru că voi aveţi comportament slugarnic faţă de Victor Ponta şi Dan Voiculescu, de foarte multe ori domnul preşedinte a trebuit să vă ţină şi să facă opoziţie. Convingerea domnului preşedinte este că menirea unui om politic este să facă, nu să nu facă nimic. Dacă tu crezi că aşa trebuie să fie un preşedinte, te asigur că românii nu te vor vota. Îi ceri domnului preşedinte să tacă pentru a nu-i da muniţie lui Victor Ponta, Răzvane, dar tu, deşi ai vorbit, ai luat 2% în alegerile europarlamentare...!"

Hriţuc nu uită să îi reamintească lui MRU şi că PMP-ul susţinut de Traian Băsescu a luat de trei ori mai multe voturi decât el la alegerile europarlamentare, chiar dacă în fruntea partidului era Elena Udrea, cea despre care Ungureanu (şi nu numai) afirma că l-a izolat pe preşedinte de simpatizanţii şi susţinătorii lui.

"Te încurcă înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară. Până una alta, în timp ce tu candidai ca vârf de lance şi ai luat 2% în alegeri, PMP a luat de trei ori mai mult şi a intrat în Parlamentul European. Şi asta în ciuda faptului că, la PMP, în prim-plan era ştii tu cine... Partidul Mişcarea Populară a fost creat ca răspuns la nevoia unui proiect politic nou. Europarlamentarele au arătat că PMP a făcut în trei luni ceea ce tu nu ai putut să faci în doi ani", mai afirmă Hriţuc, concluzionând că de la Traian Băsescu MRU s-ar putea aştepta cel mult la un certificat de „fripturist”, nu de "băsist".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne