Danemarca limitează călătoriile din orice ţară, sperând să controleze tulpina africană a virusului Wuhan

(YONHAP/AFP via Getty Images)

Danemarca va restricţiona călătoriile din toate ţările începând cu 9 ianuarie şi a recomandat cetăţenilor săi să nu plece în străinătate, pentru a limita răspândirea virusului Wuhan, în special tulpinile mai transmisibile descoperite pentru prima dată în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Măsura urmează unei decizii din această săptămână de a înăspri şi mai mult un blocaj economic şi social deja strict.

Ministrul de Externe Jeppe Kofod a declarat reporterilor, vineri, că măsurile de călătorie sunt „o consecinţă logică a măsurilor interne luate de guvern în ultimele zile”.

Autorităţile daneze nu au găsit până acum nicio urmă a variantei virusului Wuhan din Africa de Sud, dar estimează că tulpina britanică va fi cea dominantă în Danemarca până la jumătatea lunii februarie.

De vineri, intrarea în Danemarca va fi limitată la persoanele cu un scop suficient de important şi dovada unui test de coronavirus negativ nu mai vechi de 24 de ore, a declarat ministrul Transporturilor, Benny Engelbrecht, într-o conferinţă de presă.

Restricţiile de călătorie vor rămâne în vigoare până cel puţin pe 17 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe