Daniel Constantin îşi lansează luni noul partid. Relaţiile cu PSD nu vor fi chiar cordiale

Lăsat de Tăriceanu fără partid, Daniel Constantin îşi face alt vehicul politic. Noua formaţiune va susţine guvernul Grindeanu dar nu va fi în relaţii de prietenie cu PSD, după ce Dragnea a acceptat ca "anumiţi oameni să fie răstigniţi în piaţa publică.", anunţă fosta mână dreaptă a lui Dan Voiculescu.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Mihut Savu / Epoch Times)

UPDATE: "O spun pentru prima oară. Am înregistrat partidul. Am depus actele, aşteptăm să avem şi o hotărâre judecătorească. Se numeşte Pro România", a anunţat vineri Daniel Constantin.

* * *

Fost lider PC, fost copreşedinte ALDE, Daniel Constantin se pregăteşte să o ia din nou de la capăt în politică, cu un nou partid, după ce Tăriceanu l-a scos de la masa puterii. Noua formaţiune a lui Constantin, la a cărei constituire ar fi pus umărul şi Victor Ponta, va fi lansată luni.

Potrivit unui anunţ făcut de însuşi Constantin la TVR 1, partidul va fi constituit în jurul unui grup de parlamentari proveniţi din fostul PC, relatează digi24.ro. Cât despre nume, se oscilează între două variante, una dintre ele fiind Partidul Pro România, această denumire părând a fi în topul preferinţelor.

Totodată, Constantin i-a mulţumit fostului ministru al Educaţiei, deputatul Sorin Cîmpeanu care a demisionat din ALDE pentru a se alătura noului proiect politic şi şi-a exprimat bucuria că acesta va fi principalul său partener în construcţia politică viitoare.

Daniel Constantin a mai anunţat că viitorul partid va susţine în continuare guvernul Grindeanu.

"Pentru sănătatea societăţii româneşti, Sorin Grindeanu trebuie să reuşească pentru ca noi să trăim mai bine şi parlamentarii care sunt alături de noi vor susţine toate măsurile bune pentru cetăţeni şi pentru ţară. Vom trage însă semnale de alarmă în momentul în care lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat Constantin.

Cât despre relaţiile cu PSD, acestea nu vor fi la fel de cordiale, din cauza preferinţei pe care conducerea acestui partid a arătat-o lui Călin Popescu-Tăriceanu în disputa internă din ALDE.

„În momentul în care coaliţia a acceptat o anumită formulă, ca anumiţi oameni să fie răstigniţi în piaţa publică nu mai putem avea relaţii. Îmi pare rău pentru că am foarte mulţi prieteni în PSD dar, din păcate, viaţa ne-a dus într-o anumită postură în care, din cauza leadership-ului, nu mai puteam avea acelaşi tip de relaţii”, a precizat Daniel Constantin.

Reamintim că de la scoaterea lui Constantin din ALDE numeroşi membri ai formaţiunii au anunţat ca-şi vor da demisia pentru a-l urma pe acesta în noul său partid. Ultimul exemplu este cel al filialei sector 4, unde 200 de persoane şi-au anunţat plecarea.