De ce îşi dă demisia Dragnea din funcţia de deputat?

Liderul PSD Liviu Dragnea îşi dă demisia din funcţia de deputat pentru că, susţine el, vrea să nu mai beneficieze de pensie specială. "Gurile rele" spun însă că manevra are un cu totul alt scop decât cel declarat.
Liviu Dragnea(preşedintele PSD)
Liviu Dragnea(preşedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va lua act luni de demisia preşedintelui PSD Liviu Dragnea din funcţia de deputat, care susţine că a recurs la acest gest pentru că nu vrea să beneficieze de pensia specială pentru parlamentari.

"I-am dat-o domnului secretar general Marian Neacşu (demisia - n.r.) - să intre în vigoare de luni - atunci când sigur îmi ia posibilitatea să beneficiez de prevederile acelei legi care instituie nişte venituri suplimentare la pensie. Îi anunţ pe colegii mei din Parlament că m-aş bucura foarte mult să nu fiu singur în demersul ăsta", a declarat Dragnea.

Pe liderul PSD l-a urmat şi preşedintele organizaţiei din Buzău, Marcel Ciolacu, care a anunţat şi el că îşi va da demisia din actualul Parlament pentru a nu beneficia de pensia specială.

Pe de altă parte, deputatul Daniel Fenechiu, avocat de profesie, este de părere că în spatele deciziei lui Dragnea stau cu totul alte motive.

"Demisia dlui Dragnea din Camera Deputaţilor nu este generată - aşa cum ne spune domnia-sa, de ideea de a nu mai beneficia de pensia specială, ci de o strategie juridică ingenioasă... Va dau şi un element: va urma în dosarul domniei-sale o excepţie de neconstituţionalitate...Mai multe la momentul potrivit... PS: Pensia specială se acordă la cerere... Deci, poţi şi să n-o soliciţi...", a scris, pe contul său de Facebook, Daniel Fenechiu.