Depardieu, îndemnat să ajute Rusia în războiul informaţional cu Occidentul

Actorul Gerard Depardieu, cetăţean al Rusiei.
Actorul Gerard Depardieu, cetăţean al Rusiei. (CAROLINE LARSON / AFP / Getty Images)

Facţiunea Partidului Liberal Democrat (LDPR) din Duma de Stat (camera inferioară), formaţiunea lui Vladimir Jirinovski, intenţionează să-l coopteze pe starul francez de film Gerard Depardieu pentru a contracara războiul informaţional declanşat de Occident împotriva Rusiei, mai ales după prăbuşirea avionului de linie malaezian în estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, relatează Ria Novosti.

Rusia se află în prezent într-o stare de război pe plan informaţional cu Occidentul, consideră vicepreşedintele Dumei, Igor Lebedev, din partea LDPR, şi preşedintele Comisiei pentru asociaţiile publice şi organizaţiile religioase Iaroslav Nilov.

Cunoscutul actor Gerard Depardieu, care a obţinut cetăţenia Rusiei în ianuarie 2013, ar putea să explice europenilor poziţia Moscovei cu privire la evenimentele din Ucraina, apreciază ei.

Opinia actorului în calitatea sa de cetăţean rus cu privire la ceea ce se întâmplă în Ucraina ar putea fi auzită de Occident, unde este foarte bine cunoscut şi popular, estimează cei doi parlamentari, într-un apel publicat joi în paginile ziarului Izvestia. Ei îşi exprimă speranţa că poziţia sa de cetăţean al Rusiei va fi reflectată pe larg atât în mass-media ruse, cât şi în cele occidentale.

Cu ajutorul Ministerului Culturii şi al Serviciului Federal pentru Migraţie, formaţiunea lui Vladimir Jirinovski intenţionează să organizeze o deplasare a actorului francez în zonele limitrofe cu Ucraina, unde se află tabere de refugiaţi ucraineni, pentru ca el să comunice cu aceştia şi să-şi formeze o opinie proprie cu privire la situaţia din partea de sud-est a Ucrainei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe