Depunerea în Parlament a legii salarizării unitare, amânată din nou

Legea salarizării unitare nu va fi depusă la începutul acestei săptămâni în Parlament, aşa cum ar fi fost de aşteptat după declaraţiile lui Liviu Dragnea.
Sedinta la Parlament
Sedinta la Parlament (Mihut Savu / Epoch Times)

Depunerea controversatei legi a salarizării unitare în Parlament a fost din nou amânată, a anunţat marţi liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu la finele şedinţei grupului deputaţilor social-democraţi.

Potrivit lui Ciolacu, nu există un orizont de timp pentru depunerea la Parlament a proiectului, dar este foarte puţin probabil ca acest demers să fie făcut în cursul acestei săptămâni, relatează hotnews, citând news.ro. Vestea vine în condiţiile în care lunea trecută, Liviu Dragnea anunţase că depunerea se amână cu o săptămână, pentru ca lumea să-şi mai dea cu părerea pe proiect.

Întrebat dacă s-au primit amendamente la proiectul legii salarizării unitare, lege despre care, reamintim, mulţi spun că va băga România în faliment, Ciolacu a susţinut că s-a creat un mail special, iar mai mulţi social-democraţi au trimis propuneri în acest sens.

"Am creat un mail special, atât ministerul cât şi grupul PSD şi toate amendamentele merg pe mail atât la grup, cât şi la minister. Sunt destule. Eu vorbesc de PSD în momentul acesta", a răspuns liderul deputaţilor PSD, adăugând că proiectul a fost trimis la toate grupurile parlamentare.

La întrebarea dacă nu a primit propuneri de la celelalte grupuri, Marcel Ciolacu a susţinut că amendamentele nu trebuie trimise la PSD, ci la Ministerul Muncii.

Ciolacu nu a avansat niciun termen pentru depunerea proiectului, precizând doar că acesta va fi depus "când se vor termina absolut toate dezbaterile şi toate amendamentele şi după ce vom avea un feedback de la toate partidele".

Reamintim că în urmă cu o săptămână, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa că depunerea proiectului legii salarizării în Parlament se amână cu o săptămână, în condiţiile în care ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţase că lunea trecută urma ca proiectul să fie semnat de toţi parlamentarii PSD şi depus la Senat.

Proiectul legii salarizării este unul foarte controversat, având în vedere că impactul bugetar al măririlor salariale va fi foarte mare (PSD estimează 32 de miliarde până în 2020 în timp ce specialiştii vorbesc de 55-60 miliarde) şi este greu de crezut că va fi sustenabil, în condiţiile în care PSD promite şi reduceri spectaculoase de impozite şi taxe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne