Designerul de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani

Pierre Cardin
Pierre Cardin (captură foto luxgallery.it)

Stilistul francez Pierre Cardin, un vizionar şi pionier în pret-à-porter, a încetat din viaţă marţi, 29 decembrie, la vârsta de 98 de ani, a declarat familia sa pentru AFP.

Pierre Cardin, fiu de migranţi italieni în Franţa, om de afaceri devenit celebru în întreaga lume, a murit marţi dimineaţa la spitalul american din Neuilly, în vestul Parisului.

"Zi de mare tristeţe pentru toată familia noastră, Pierre Cardin nu mai este. Acest mare designer a lăsat Franţei şi lumii un patrimoniu artistic unic în modă, dar nu numai", scrie familia sa într-un comunicat.

"Suntem cu toţii mândri de tenacitatea şi de îndrăzneala de care a dat dovadă de-a lungul vieţii. Un om modern, cu multe abilităţi şi energie inepuizabilă, s-a alăturat timpuriu fluxului globalizării mărfurilor şi a comerţului", potrivit textului.

"De origine italian, Pierre Cardin nu şi-a uitat niciodată originile, purtând în acelaşi timp o dragoste necondiţionată Franţei”, scrie familia. “Consacrarea supremă: este primul couturier care a intrat în Academia de Arte Frumoase, făcând ca moda să fie recunoscută ca o artă de sine stătătoare", se afirmă în declaraţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură