Designerul de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani

Pierre Cardin
Pierre Cardin (captură foto luxgallery.it)

Stilistul francez Pierre Cardin, un vizionar şi pionier în pret-à-porter, a încetat din viaţă marţi, 29 decembrie, la vârsta de 98 de ani, a declarat familia sa pentru AFP.

Pierre Cardin, fiu de migranţi italieni în Franţa, om de afaceri devenit celebru în întreaga lume, a murit marţi dimineaţa la spitalul american din Neuilly, în vestul Parisului.

"Zi de mare tristeţe pentru toată familia noastră, Pierre Cardin nu mai este. Acest mare designer a lăsat Franţei şi lumii un patrimoniu artistic unic în modă, dar nu numai", scrie familia sa într-un comunicat.

"Suntem cu toţii mândri de tenacitatea şi de îndrăzneala de care a dat dovadă de-a lungul vieţii. Un om modern, cu multe abilităţi şi energie inepuizabilă, s-a alăturat timpuriu fluxului globalizării mărfurilor şi a comerţului", potrivit textului.

"De origine italian, Pierre Cardin nu şi-a uitat niciodată originile, purtând în acelaşi timp o dragoste necondiţionată Franţei”, scrie familia. “Consacrarea supremă: este primul couturier care a intrat în Academia de Arte Frumoase, făcând ca moda să fie recunoscută ca o artă de sine stătătoare", se afirmă în declaraţie.