Deutsche Bank amendată cu 150 de milioane USD pentru că nu a monitorizat conturile suspecte ale lui Jeffrey Epstein

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Departamentul de Servicii Financiare al statului New York (NYDFS) a publicat o declaraţie, marţi dimineaţă, care arată că Deutsche Bank a fost amendată cu 150 de milioane USD pentru tranzacţii bancare cu pedofilul miliardar Jeffrey Epstein, care a decedat.

NYDFS a declarat că Deutsche Bank a fost de acord cu sancţiunea de mai multe milioane de dolari pentru că „nu a monitorizat în mod corespunzător activitatea contului deschis în numele infractorului sexual înregistrat, în ciuda informaţiilor ample care erau disponibile public cu privire la comportamentul infracţional anterior al lui Epstein”.

Autorităţile de reglementare bancară investighează relaţiile lui Epstein cu banca de luni de zile, inclusiv împrumuturile şi tranzacţiile sale anterioare, precum şi zeci de conturi legate de el.

Conform variantei oficiale, Epstein s-ar fi sinucis în circumstanţe extrem de controversate într-o secţiune de securitate maximă a unui penitenciar american în august anul trecut, la o lună după ce a fost arestat pentru traficare de minore, pe 6 iulie 2019.

La reţeaua lui Epstein apelau numeroşi colaboratori ai acestuia şi VIP-uri de talie internaţională, precum Bill Clinton şi prinţul Andrew al Marii Britanii.

Ancheta Deutsche Bank s-a concentrat pe motivul pentru care banca a continuat să facă afaceri cu Epstein, în ciuda temerilor interne care au fost ridicate, a menţionat recent un raport publicat de New York Times.

„În ciuda faptului că a cunoscut istoricul criminal teribil al domnului Epstein, banca nu a reuşit să detecteze sau să prevină tranzacţii suspecte în valoare de milioane de dolari”, a declarat Linda A. Lacewell, coordonator NYDFS, într-un comunicat.

NYDFS a declarat că plăţile din contul (conturile) Deutsche Bank ale lui Epstein au fost făcute co-conspiratorilor săi care au abuzat sexual femei. Alte plăţi au fost efectuate „către modele din Rusia, plăţi pentru şcolarizarea femeilor, cheltuieli de hotel şi chirie şi (care era în concordanţă cu acuzaţiile publice cu privire la infracţiunile de care era acuzat şi pentru care fusese şi condamnat) direct la numeroase femei cu nume de familie din Europa de Est”, a adăugat departamentul.

NYDFS a remarcat, de asemenea, retragerile periodice suspecte ale lui Epstein, în total peste 800.000 USD, în aproximativ patru ani.

Deutsche Bank a fost creditorul lui Epstein în perioada 2013-2019, chiar dacă alte instituţii financiare îl marcaseră ca suspect.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a recunoscut pentru Financial Times lipsa de disciplină financiară în cazul conturilor lui Epstein, spunând: „Eroarea noastră a fost că i-am permis lui să devină client în 2013 şi punctele slabe ale proceselor noastre”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe