Dezastru în apicultură: Peste 40% dintre coloniile de albine din SUA au murit în ultimele 12 luni

.
. (MOHAMMED ABED / AFP / Getty Images)

Peste 40% dintre coloniile de albine din Statele Unite au murit într-un interval de 12 luni care s-a sfârşit în aprilie, agravând o situaţie periculoasă care ameninţă afacerile apicultorilor şi forţează savanţii să găsească o soluţie de rezolvare, conform site-ului Market Watch.

Departamentul american al Agriculturii a susţinut în sondajul său anual asupra albinelor – care a fost publicat miercuri – că apicultorii încep să piardă un număr mare de albine în timpul verii şi iernii, oferind cercetătorilor o nouă temă de studiu din moment ce până acum moartea albinelor a avut loc în general în timpul lunilor de iarnă.

“Cred că situaţia se schimbă”, a declarat Dennis van Engelsdorp, expert în probleme privind viaţa albinelor la Universitatea din Maryland. “Situaţia rămâne dificilă dar nu ştiu dacă putem presupune că acelaşi lucru se va întâmpla în fiecare an.”

Pentru prima dată de la începerea sondajului în urmă cu 5 ani, ratele pierderilor albinelor în timpul verii au depăşit ratele pierderilor pe timp de iarnă, sugerând că albinele devin mai vulnerabile într-o perioadă a anului în care ar trebui să fie sănătoase şi robuste.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură