Dezertare în masă. Întreaga organizaţie ALDE tineret din Vâlcea trece la PNL

Tinerii oneşti, care au dorit să se profesionalizeze politic în ALDE, atraşi de ideea unui partid nou, liberal, au descoperit în scurt timp că drumul ales este unul înfundat, a atras atenţia Daniel Cîmpeanu, liderul organizaţiei ALDE tineret din Vâlcea.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Cu mai puţin de o lună până la alegerile parlamentare, întreaga organizaţie ALDE tineret din Vâlcea a părăsit partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin şi a sărit în barca PNL, a anunţat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, Daniel Cîmpeanu, preşedintele tinerilor din ALDE Vâlcea.

"Decizia plecării dintr-un partid – mai ales unul la construcţia căruia ai contribuit - nu e niciodată simplă. Niciunul dintre noi, tinerii din organizaţia Vâlcea, nu şi-ar fi dorit să fie nevoit să părăsească ALDE, un partid de care ne leagă eforturi personale şi sute de ore de muncă voluntară, precum şi unele bucurii. Cu toate acestea, am întregul sprijin al organizaţiei pe are o conduc atunci când afirm că demisia noastră, în bloc, este consecinţa directă a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat faţă de tineri", a afirmat Daniel Cîmpeanu.

Potrivit comunicatul citat, tinerii nu au niciun cuvânt de spus în ALDE Vâlcea, chiar dacă efortul lor e necesar în fiecare campanie electorală.

"Proiectele noastre, dorinţele noastre, ale tinerilor, nu au reuşit să atragă atenţia niciunui lider ALDE de la Vâlcea. De fapt, singurii tineri din ALDE Vâlcea care contează pentru conducerea partidului sunt cei aflaţi în prag de pensie sau deja pensionari. Tinerii oneşti, care au dorit să se profesionalizeze politic în ALDE, atraşi de ideea unui partid nou, liberal, au descoperit în scurt timp că drumul ales este unul înfundat", a subliniat şeful organizaţiei ALDE tineret din Vâlcea.

Acestea sunt motivele pentru care Daniel Cîmpeanu, împreună cu toţi colegii săi din organizaţia de tineret ALDE Vâlcea, a luat decizia de a părăsi acest partid.

"Ca o previziune personală, am convingerea că, în viitorul apropiat, singurii tineri rămaşi în ALDE vor fi cei care, prin diferite legături mai puţin ştiute, sunt conectaţi direct la preşedintele filialei vâlcene. Ceilalţi tineri – puţinii care nu au plecat încă în valurile anterioare de demisii în bloc – fie vor trece la Partidul Naţional Liberal, fie vor abandona ideea de a face politică liberală în România", se mai precizează în comunicat.

Daniel Cîmpeanu şi echipa sa au ales să meargă la PNL după ce au comparat listele sale cu cele depuse de ALDE, "care abundă de traseişti şi oameni de casă ai preşedintelui partidului la nivel local".

"Pentru orice om cu principii şi logică, modul în care PNL a decis să promoveze nu doar tineri, dar şi reputaţi specialişti care nu au mai făcut politică anterior, e mai mult decât relevant. Mulţi tineri bine pregătiţi, mulţi profesionişti din mediul academic sau din societatea civilă şi, foarte important, niciun om cu probleme penale, aceasta este descrierea corectă a listelor PNL, complet diferite de oferta electorală a ALDE", a adăugat preşedintele organizaţiei ALDE tineret din Vâlcea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne