Iohannis, despre referendumul pentru redefinirea familiei: ”Mi se pare înţelept să se facă în primăvară”

La scurtă vreme după ce liberalii s-au angajat să susţină organizarea referendumului dorit de Coaliţia pentru Familie, preşedintele Iohannis a ajuns şi el la concluzia că ar fi "înţelept" ca demersul să aibă loc în luna aprilie a anului viitor.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la Cotroceni, că i se pare "o decizie înţeleaptă" ca referendumul privind redefinirea căsătoriei în Constituţie să fie organizat în primăvara anului viitor. Declaraţiile şefului statului vin în contextul în care unele partide - printre care şi PNL - au semnat deja un acord cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

”Mi se pare o decizie înţeleaptă să se facă referendum în primăvară”, a declarat Iohannis, citat de news.ro, întrebat fiind cum vede organizarea unui referendum în aprilie privind modificarea Constituţiei în sensul definirii familiei, având în vedere că mai multe partide semnează un protocol cu Coaliţia pentru familie în acest sens.

”Eu aşa înţeleg, dacă toate partidele doresc să fie de partea Coaliţiei pentru familie înseamnă că acolo se promovează cel mai bine toleranţa”, a declarat şeful statului.

Reamintim ca Biroul Politic al PNL a votat luni, în plină campanie electorală, ratificarea unui protocol cu Coaliţia pentru Familie prin care vor susţine organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei în privinţa definirii familiei. Potrivit şefului de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, liberalii susţin această iniţiativă pe motiv că a fost semnată de 3 milioane de români. Falcă a mai precizat că PNL a calculat un calendar care arată ca referendumul poate avea loc în aprilie anul viitor.

Şi cei de la ALDE au semnat un protocol similar cu Coaliţia pentru Familie, iar PSD susţin şi ei organizarea unui referendum în aprilie.

Reamintim că 3 milioane de români au semnat o iniţiativă prin care se cere modificarea Constituţiei astfel încât aceasta să definească explicit căsătoria drept uniunea între o femeie şi un bărbat. Întrebat în octombrie ce părere are despre acest demers, Iohannis a răspuns că el e adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne