Nicuşor Dan: Promisiunile electorale ale USL, nişte minciuni sfruntate, o bătaie de joc la adresa tuturor

În România, din păcate, în ultimii 26 de ani a fost o convenţie tacită între ei şi noi: ei au promis, noi ştiam că ne mint, dar îi votam pe cei care, speram, vor fura mai puţin, a opinat liderul USR Nicuşor Dan.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Nu mai puţin de 91% din promisiunile electorale făcute în trecut de USL - celebra alianţă dintre PSD şi PNL - nu au fost realizate. Promisiunile lor au fost nişte minciuni sfruntate, apă de ploaie, o bătaie de joc la adresa tuturor celor care au avut încredere în ei şi i-au votat, a declarat luni, pe contul său de Facebook, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan.

Din 159 de promisiuni ale USL, doar 14 au fost îndeplinite (8,8%), după cum reiese dintr-o analiză pe această temă publicată de România Liberă. Liderul USR a dat în acest sens câteva exemple:

1. Infrastructură: 11 proiecte asumate, 0 (zero) finalizate şi, bonus, o porţiune din autostradă, prăbuşită;

2. Dezvoltarea mediului rural: nicio promisiune îndeplinită (de ex., electrificarea totală sau acces la canalizare);

3. Sănătate: USL a promis construcţia şi dotarea a noi spitale – nici un spital nu a fost construit;

4. Educaţie: 15 promisiuni electorale, niciuna îndeplinită;

5. Reforma constituţională: proiectul a fost îngropat;

6. Combaterea traseismului politic: în cel mai bun caz, o glumă. Guvernul Ponta a adoptat celebra ordonanţă a traseiştilor.

"În termeni formali, PSD şi PNL au ratat aproape toate obiectivele pe care şi le-au propus. În termeni simpli, promisiunile lor electorale au fost nişte minciuni sfruntate, apă de ploaie, o bătaie de joc la adresa tuturor celor care au avut încredere în ei şi i-au votat. Nu este un accident şi nu este prima oară când se întâmplă acest lucru. În România, din păcate, în ultimii 26 de ani a fost o convenţie tacită între ei şi noi: ei au promis, noi ştiam că ne mint, dar îi votam pe cei care, speram, vor fura mai puţin", a comentat Nicuşor Dan.

Potrivit politicianului, proiectul USR pentru România este onest: o serie de măsuri tangibile pentru a creşte transparenţa şi eficienţa guvernării, a înlătura corupţia în administrarea banului public şi a dezvolta industria prin inovaţie şi noi tehnologii.

"În rest, am spus care este viziunea noastră pe celelalte domenii şi care sunt pentru noi priorităţile de guvernare. Şi, poate şi mai important, venim cu o echipă de oameni care au un istoric profesional de succes, nu un istoric penal de jefuire a banului public (dosare penale, incompatibilităţi, conflicte de interese)", a mai precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne