Şi ALDE susţine organizarea referendumului pe tema familiei în aprilie 2017

După PNL, şi partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin a semnat un protocol cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie în vederea organizării unui referendum naţional în luna aprilie a anului viitor.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi Coaliţia pentru Familie au semnat luni, un protocol, cu privire la organizarea unui referendum naţional pentru revizuirea Constituţiei României, referitor la redefinirea noţiunii de familie, reiese dintr-un comunicat remis de partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Protocolul a fost semnat din partea ALDE de către Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele ALDE, iar din partea Coaliţiei pentru Familie, de către Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă.

"Acest demers vine ca urmare a unei iniţiative fără precedent a societăţii civile, semnată de peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot, care solicită înlocuirea în art. 48, din Constituţia României, a termenului "soţi" cu sintagma "bărbat şi femeie", aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Prin semnarea acestui protocol, Alianţa Liberalilor şi Democraţilor va susţine adoptarea legii de revizuire, dar şi a legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017", se precizează în comunicatul ALDE.

Tot astăzi, şi PNL a decis să susţină organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei pe tema familiei în aprilie 2017, după ce a ratificat un protocol similar cu cei de la Coaliţia pentru Familie.

De altfel, se pare că şi PSD susţine demersul în contextul în care, săptămâna trecută, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea a declarat că un referendum pe această temă ar trebui să aibă loc cel târziu în primăvara anului viitor, în aprilie sau mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne