Nicuşor Dan: Nu ne-am luptat 10 ani pentru respectarea legii în România ca să venim să facem o poză cu premierul

USR va avea un cuvânt de spus în ceea ce-i priveşte pe toţi miniştrii care vor forma viitorul Guvern Cioloş 2 şi va pune o presiune pozitivă pe Executiv pentru ca lucrurile la care s-a angajat să se întâmple şi derapajele să fie sancţionate imediat, a explicat Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România se va opune intrării într-un viitor Guvern a unor personaje asupra cărora ar putea plana suspiciuni de alocare discreţionară a unor fonduri, a declarat luni seară, la Realitatea TV, preşedintele USR Nicuşor Dan.

Întrebat dacă USR va impune un veto în cazul unor astfel de persoane, liderul USR a răspuns "fără îndoială".

"Nu o să o spunem public, o să i-o spunem lui Dacian Cioloş şi Dacian Cioloş o să aibă grijă ca un astfel de personaj să nu fie ministru. În al doilea rând, o condiţie cu care noi intrăm la guvernare este că în termen de şase luni - un an, pe care o să îl negociem şi o să îl impunem în programul de guvernare care va fi votat în Parlament: să avem o verificare sistematică a tot ce înseamnă achiziţie publică în România. În felul acesta putem să stopăm un furt din banul public, la achiziţiile publice, cam de 4-5 miliarde de euro pe an", a precizat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Potrivit liderului USR, mecanismul prin care se alocă banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice către oraşe şi comune ar trebui să fie flexibil, dar "bazat pe reguli şi criterii, aşa cum este alocarea fondurilor europene".

USR nu va face alianţe cu partidele care îl susţin pe Dacian Cioloş, ci va negocia exclusiv cu premierul legat de programul de guvernare.

"Nu vom cere miniştri sau secretari de stat. Vom avea un cuvânt de spus în ce priveşte toţi miniştrii care vor forma acest guvern şi vom avea o presiune pozitivă pe guvern pentru că lucrurile la care s-a angajat să se întâmple, şi derapaje - care, evident că vor exista - să fie sancţionate imediat. Dacă vom fi în situaţia fericită în care mandatele noastre, cu mandatele PNL şi cu mandatele unor partide care susţin această variantă vom avea o guvernare, fără îndoială, USR va avea un cuvânt de spus. Nu venim aici să facem o poză cu primul ministru.

Nu ne-am luptat zece ani pentru respectarea legii în România pentru ca să venim să facem o poză. Ar fi fost mai confortabil să fim în opoziţie: un partid nou, de opoziţie, se consolidează, îşi face structuri. Ar fi fost mult mai simplu, însă aşa cum mi-au spus oamenii chiar ieri şi alaltăieri la Sibiu şi Braşov, asta ar însemna să pierdem patru ani din viaţă. Eu nu vreau să pierd patru ani din viaţă", a punctat Nicuşor Dan, care a estimat că USR va obţine 10-15% la alegerile parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne