Despre greci, NATO şi Ponta. Ciprian Ciucu: Nu-mi dau seama, e iresponsabil sau chiar ticălos?

Fostul premier Victor Ponta crede că noi n-ar trebui să alocăm 2% din PIB, aşa cum am convenit, pentru cheltuieli de apărare în cadrul NATO, a atras atenţia liberalul Ciprian Ciucu, care susţine că nu-şi dă seama dacă fostul şef PSD este iresponsabil sau chiar ticălos.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Cine nu învaţă din istorie este demn de milă, nu înţelege prea mult din lumea pe care trăieşte. Cine nu învaţă şi vrea să-i conducă pe alţii este iresponsabil. Iar cine învaţă, dar nu ţine seama, este ticălos, scrie luni seară, pe contul său de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu, într-o postare intitulată "Despre greci, NATO şi Ponta''.

"Grecii, în confederaţia lor de state, aveau un sistem de relaţii militare şi economice prin care să-şi asigure apărarea: trebuiau să participe la efortul de război cu ambarcaţiuni şi oameni, fiecare oraş-stat după puterea lui. Cu timpul unii au început să dea înapoi, nu li se părea că rentează să mai trimită oameni şi galere şi au zis că fac o bună afacere să trimită doar bani Atenei, acesta urmând să le asigure securitatea. Timpul a trecut, Thassoss (ca să dau un exemplu) a continuat să trimită bani iar Atena să se înarmeze de banii lor.

După o vreme, nu foarte îndelungată, puterea militară a Atenei a surclasat categoric majoritatea celorlalte polisuri care au pierdut meşteşugul construcţiei de galere, marinarii au uitat - în lipsa exerciţiului - tacticile navale, iar hopliţii nu mai ţineau la fel de bine rândurile. Aşa a ajuns Atena să asigure securitatea oraşelor stat (cu care nu era în conflict) şi a grecilor care nu se supuneau regelui regilor. Şi aşa a ajuns şi să-şi impună punctul de vedere atât în chestiuni care ţineau de războaie dar şi care ţineau de comerţ sau alte treburi ale lumii clasice", a scris Ciprian Ciucu.

Dar de ce i-au revenit liberalului toate aceste lucruri în cap tocmai acum? Din cauza fostului premier Victor Ponta.

"Pentru că Ponta crede că noi n-ar trebui să alocăm 2% din PIB, aşa cum am convenit, pentru cheltuieli de apărare în cadrul NATO. Ponta subliniază că România nu este adversarul Rusiei. Păi cine a zis că este? Nu este. Rusia nu este adversarul nimănui până nu devine. Întrebaţi-i pe georgieni, pe ucrainieni, pe baltici sau vedeţi cum a apărut R. Moldova pe hartă.

NATO nu este precum Atena şi polisurile greceşti. Nu se rezumă la SUA. Washingtonul nu cere bani, nu cere donaţii din care să construiască infrastructură de apărare. NATO ne cere să ne asigurăm că avem propriile noastre "galere" şi militarii noştri experimentaţi. Nu cărători de hârtii prin ministere, nu politruci izmenari, ci soldaţi adevăraţi. Veterani! NATO este o organizaţie care se bazează pe voinţa de voluntar exprimată de a-i aparţine. Şi ca să nu o mai lungesc... nu-mi dau seama, Ponta este iresponsabil sau chiar ticălos?", a subliniat Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne