Dezvaluiri România Curată - Shhaideh şi un împrumut care duce spre mari evazionişti fiscali şi afacerişti apropiaţi de şefi din SRI

Soţii Shhaideh au împrumutat bani unui sirian care, ulterior, şi-a cedat firma unui egiptean parte a unui grup de personaje la care apelează unii din cei mai mari evazionişti din importurile de legume-fructe, precum şi un grup de afacerişti apropiaţi de şefi din SRI.
Sevil Shhaideh
Sevil Shhaideh (ziarulprofit.ro)

Sevil Shhaideh, persoana propusă de Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, a menţionat în declaraţia de avere depusă pe când era secretar de stat în Guvernul Ponta că împreună cu soţul ei (aici şi aici) l-au împrumutat cu 40.000 euro pe sirianul Chhide Bachir. Afaceristul din Siria împrumutat de viitorul premier al României, şi-a cedat în 2010 firma Camfor SRL către un ”egiptean fantomă”, Mohamed Mahmoud Ahmed El Batrik, membru al unui grup de ”afacerişti de paie”, adică cetăţeni africani şi arabi răsăriţi de nicăieri, care au fost implicaţi în preluarea de societăţi pe bandă rulantă, scrie România Curată.

La aceste personaje ar fi apelat inclusiv membrii grupării celebrului Attila Racz, considerat lider în domeniul evaziunii fiscale din traficul cu motorină, unii din cei mai mari evazionişti din importurile de legume-fructe, precum şi un grup de afacerişti apropiaţi de şefi din SRI. Către acelaşi El Batrik şi-a cedat partea sa din firma Camfor SRL şi sirianul Wissam Shhideh, care avea reşedinţa în aceeaşi vilă cu soţul premierului desemnat, la o adresă din apropierea Gării de Nord.

Tot pe numele lui Mohamed Mahmoud Ahmed El Batrik şi a încă unui conaţional la fel de fantomatic a fost trecută şi societatea Piruze Com SRL din Voluntari, cea mai importantă firmă fantomă din domeniul importurilor de legume-fructe, cu o cifră de afaceri de 1,35 miliarde lei (320 milioane euro) într-un singur an (2009), sumă realizată cu zero angajaţi (aici).

Tot la acelaşi grup de preluare de societăţi a apelat şi partenerul evazionist al patronilor grupului de firme MIRA Telecom, companii în care instituţii din securitatea naţională şi-au pus încrederea pentru realizarea unor infrastructuri critice, cum e de exemplu implementarea Sistemului Informatic Integrat (SII), prin care SRI poate avea acces la datele personale ale românilor, arată sursa citată.

În încheierea articolului, România Curată atenţionează cititorii că deşi cuplul Shhaideh l-a împrumutat pe Chhide Bachir cu 40.000 euro, nu avem dovezi că viitorul premier ştia de transferul cu 2 ani mai devreme de către Chhide Bachir a unui SRL pe numele unor membri ai reţelelor arabo-africane de preluare de societăţi şi evaziune fiscală.

Articolul integral poate fi citit aici.