Dragnea, dezamăgit că Iohannis n-a desemnat premierul. Shhaideh va rămâne unica propunere de premier

Dacă vreun membru PSD va accepta propunerea preşedintelui Iohannis de a fi premier în locul celei propuse de el - Shhaideh - va fi "exclus imediat din partid", a avertizat Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liviu Dragnea si-a exprimat, joi, părerea de rău că şeful statului a amânat până după Crăciun numirea premierului, precizând că social-democraţii erau pregătiţi ca anunţul lui Iohannis să fie făcut astăzi, astfel încât Parlamentul să voteze cât mai rapid noul Guvern.

Dragnea a mai declarat că Sevil Shhaideh rămâne unica propunere a social-democraţilor si că, dacă vreun membru PSD va accepta propunerea preşedintelui Iohannis de a fi premier, va fi "exclus imediat din partid", relatează digi24.ro.

"Noi eram pregătiţi ca astăzi să fie făcut anunţul, pentru a avea Parlamentul pregătit pentru audierea miniştrilor şi pentru votarea Guvernului. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi, am înţeles că doreşte mai multe discuţii, fiecare cu ritmul lui”, a declarat Liviu Dragnea, opinând că amânarea unei decizii ar fi din cauza faptului că seful statului "vrea să discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh."

"Eram pregătiţi ca mâine, poimâine să votăm Guvernul în Parlament. (...) Pe noi ne interesa ca acest Guvern să fie instalat în acest an", a insistat Dragnea.

În ceea ce priveşte Guvernul încă în funcţie, Dragnea a avertizat că actualii ministri ar trebui să se rezume la a-şi muta mobila din birouri şi că nu mai pot adopta decât „măsuri cu privire la gestionarea treburilor curente”.

"Vreau să avertizez Guvernul să nu uite că nu mai are posibilitatea să adopte decât măsuri cu privire la gestionarea treburilor curente şi, de asemenea, îi sfătuiesc să nu mai fie atâta agitaţie cu unele proceduri de angajare prin ministere, de numiri", a declarat Dragnea.