Dragnea îşi consolidează puterea. PSD, ALDE şi UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară

Liderii PSD şi ALDE - formaţiuni ce s-au aliat deja pentru a da coaliţia de guvernare - au semnat miercuri un protocol de colaborare parlamentară.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

PSD, ALDE şi UDMR au semnat, miercuri, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare parlamentară. Documentul a fost semnat de liderii celor trei partide, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi Kelemen Hunor şi conferă, practic, PSD-ului majoritatea necesară pentru a-şi trece noul Guvern şi a-şi promova proiectele în Parlament.

Protocolul stipulează că UDMR va sprijini propunerile legislative ale guvernului, iar proiectele de legi ale PSD-ALDE, respectiv ale UDMR vor fi susţinute în comun după ce partidele se consultă şi se pun de acord.

În protocol se menţionează importanţa descentralizării, asigurarea respectării reglementărilor legale precum şi a obligaţiilor care decurg din tratatele internaţionale în ceea ce priveşte folosirea limbii materne a minorităţilor, relatează Hotnews.

''Ne interesează foarte mult o majoritate parlamentară stabilă care să ne asigure o stabilitate politică şi economică'', a declarat Liviu Dragnea, la semnarea protocolului.

La rândul său, Kelemen Hunor a declarat că Uniunea va susţine propunerea de premier a PSD-ALDE, şi a reiterat că formaţiunea sa nu este în coaliţia de guvernare.