Dragnea: O condamnare nedreaptă şi o lege neconstituţională m-au oprit deocamdată să solicit funcţia de premier pentru mine

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a decis în final să o trimite în locul său la Palatul Victoria pe Sevil Shhaideh. "O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată", a explicat liderul social-democraţilor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier al României. Chiar dacă şi-ar fi dorit mult râvnita demnitate pentru el, preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că a fost nevoit să facă un pas în spate.

"PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în Guvernul României. În acelaşi timp, am ţinut cont de două lucruri: de afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi, în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară şi nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei legi în vigoare.

O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională [cea care le interzice condamnaţilor penali să facă parte din Guvern - n.r.] nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată, dar în acelaşi timp nici nu pot să arunc de pe umeri o responsabilitate uriaşă dată de un vot popular masiv, o răspundere care e a mea în primul rând", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedinte PSD a precizat că a venit cu o soluţie care speră să fie acceptată, să fie desemnată pentru a putea forma rapid un Guvern în aşa fel încât până la 15 ianuarie să fie adoptat bugetul.

"Această propunere este Sevil Shhaideh, a fost ministrul Dezvoltării, a lucrat cu mine ani de zile, nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziţia mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale şi cunoaşte activitatea din toate ministerele. Este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea e şi un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetăţenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală şi pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare", a adăugat Dragnea.

Deşi Sevil Shhaideh, dacă va fi desemnată, va deţine funcţia de premier, şeful PSD susţine că el va fi responsabilul politic.

"Responsabilitatea politică e în primul rând la mine şi nu am de gând să o las. Nici primul-ministru, nici miniştrii care vor fi în Guvern nu vor merge acolo să lucreze pentru imagine personală, pentru şi prin scandal, nu vor merge acolo ca să dea bine la presă, ci ca să crească România. Din acest motiv va fi o monitorizare şi o implicare efectivă atât de la partid, cât şi de la Parlament, indiferent ce poziţie voi avea eu pentru că oameni au votat PSD într-o proporţie foarte mare şi un program ALDE într-o proporţie mai mică", a subliniat Dragnea.

Şeful PSD a explicat că Sevil Shhaideh este un om în care are încredere totală şi care nu vine în această funcţie pentru a-şi construi un proiect personal.

"A trebuit să ţin cont de dorinţa de a face o propunere de prim-ministru care să-mi dea garanţia că îndeplineşte câteva condiţii. Nu merge acolo pentru a-şi construi un proiect personal, pentru a face acţiuni pentru presă. Să-mi dea garanţia că e un om care munceşte, care ştie, care are determinare, care are capacitate de muncă şi de înţelegere, un om în care eu să am încredere totală şi care să-mi dea posibilitatea ca eu să-mi asum în continuare răspunderea pe acţiunile guvernamentale care să urmeze în detaliu programul nostru de guvernare", a punctat Dragnea.

În acelaşi timp, liderul PSD susţine că Guvernul nu va fi unul "de vedete" şi nu trebuie să inventeze lucruri, întrucât "va avea un drum foarte bine stabilit".

"Nu am făcut un concurs de vedete, nu va fi un Guvern de vedete, va fi un Guvern de oameni care merg la treabă să muncească pentru români. Guvernul va avea un drum foarte bine stabilit. Nu trebuie să inventeze lucruri, nu trebuie să-şi imagineze acum programe de guvernare, nu trebuie să găsească soluţii în câteva zile. Este un program foarte bine articulat pe care trebuie să-l ducă la îndeplinire", a mai precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne