Diaconescu: Tăriceanu este buzduganul stângii pe tema suspendării lui Traian Băsescu

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul independent Cristian Diaconescu susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a "redezgropat" tema suspendării lui Traian Băsescu pentru că aşa scria în "punctajul pe care l-a primit, unde se zicea că el trebuie să fie buzduganul stângii pe tema suspendării".

Posibilitatea celei de-a treia suspendări a preşedintelui Traian Băsescu a fost evocată joi de Tăriceanu şi susţinută de premierul Victor Ponta, motivul fiind că şeful statului s-a implicat făţiş în bătălia electorală pentru scaunul de la Cotroceni prin susţinerea PMP şi a Elenei Udrea. Tăriceanu îndemna "întreaga clasă politică trebuie să aibă o atitudine corectă şi sănătoasă în cazul în care astfel de încălcări se produc şi să ia atitudine şi să acţioneze mecanismele prevăzute de Constituţie, pentru sancţionarea preşedintelui".

"Călin Popescu Tăriceanu pare să ducă dorul vremurilor „bune”, când era prim-ministru şi era o speranţă politică şi când se lupta cu Traian Băsescu ca să capete o identitate politică. Aşa că a redezgropat tema suspendării lui Traian Băsescu, pentru că aşa scria în punctajul pe care l-a primit, unde se zicea că el trebuie să fie buzduganul stângii pe tema suspendării. Dacă prinde la public, e o idee... bună de campanie, peste care se va năpusti PSD-ul. Dacă nu prinde la public, Tăriceanu e lăsat în off-side, situaţie cu care de altfel s-a obişnuit', scrie vineri seară Cristian Diaconescu, pe contul său de Facebook.

Diaconescu a evidenţiat că avem de-a face cu un blat Ponta-Tăriceanu, care îşi propune să simplifice campania electorală la un simplu răspuns cu DA sau NU, printr-un potenţial referendum. În opinia acestuia, atâta pot "blatiştii" acum, atât putem să ne aşteptăm să poată şi în viitor.

"Dar nu ne pot ei prosti, pe cât putem noi gândi. Nu pot ei blătui, pe cât putem noi acţiona. Nu pot ei plagia cât putem noi construi. Cât despre tema suspendării, mă rezum la a spune doar atât: Mi-ar părea teribil de rău ca preşedintele Traian Băsescu să cadă, pe ultima sută de metri, victima blaturilor din politică. Ar fi nedemn şi nedrept. Pentru toată lumea", a precizat fostul consilier prezidenţial, despre care se spune că ar fi votat împotriva lui Băsescu la ultimul puci.

Totodată, Diaconescu a criticat şi atitudinea premierului Victor Ponta care a declarat vineri că nu va participa la dezbaterile din primul tur, ci îşi va lua popcorn şi se va uita la ceilalţi candidaţi, pentru ca el este deja calificat.

"Între timp domnul Ponta cu deficitul său intelectual atât de cunoscut se leagănă în braţele unui partid pe care nu îl merită încercând să explice poporului român că exerciţiul de a scuipa seminţe în ochi reprezintă argumentul cu care se mândreşte şi care îl califică să fie preşedinte. Dl. Ponta în „mărinimia” să ne anunţă că nu va participa la dezbaterile din primul tur de scrutin deoarece este calificat din start. În opinia mea domnul dr. Ponta va sta acasă în faţa televizorului pentru că, fiind în pană de idei personale, trebuie să mai dea un „tun de plagiat” copiind mesajele contracandidaţilor", a mai declarat Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne