Lăzăroiu, despre "candidatul Popcorn": O declaraţie de o asemenea aroganţă n-a făcut nici El Însuşi

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Comentând afirmaţiile premierului Victor Ponta, care a declarat vineri că nu va participa la dezbaterile din primul tur, ci îşi va lua popcorn şi se va uita la ceilalţi candidaţi, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a precizat că "o declaraţie de o asemenea aroganţă n-a făcut nici măcar "El Însuşi" ( Adrian Năstase n.r.) care era întruchiparea aroganţei".

"În turul I îmi voi lua popcorn şi mă voi uita la dezbaterile dintre doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, sunt doi domni Diaconescu, domnul Johannis... Va fi o cafteală, vorba ideologului Cotroceniului, la care nu doresc să particip. Lăzăroii care vor cafteală, şi dezbrăcaţi, şi aşa mai departe, sunt o minoritate. Pornesc de la 40% din voturi, restul depinde de mine. În turul II e altceva", a declarat Ponta, citat de Hotnews.

Lăzăroiu relatează că atunci când a citit prima dată această declaraţie s-a frecat la ochi şi-a început să râdă "homeric". Fostul consilier prezidenţial îi aminteşte premierului că deşi înainte de europarlamentare PSD avea în sondaje 45-50%, la alegeri coaliţia condusă de social-democraţi a luat doar puţin peste 37%, iar de atunci s-au mai întâmplat multe.

"Viorele, ia şi scrie: în primul tur de scrutin scorul tău va fi undeva între 28 şi 31%. Ştiu că nu vrei să participi la dezbateri, pentru că, de când eşti premier, ai fost văzut de două ori într-o dezbatere reală: cu Moise Guran la TVR 1 şi cu Traian Băsescu la Cotroceni. (...) Dacă aş fi în locul tău, şi eu aş fugi de dezbateri ca dracu' de tămâie. O declaraţie de o asemenea aroganţă ("îmi iau popcorn şi mă uit la ceilalţi candidaţi") n-a făcut nici El Însuşi, care era întruchiparea aroganţei", a precizat Sebastian Lăzăroiu.

Numindu-l "candidatul Popcorn", fostul consilier prezidenţial susţine că oricum, de ani de zile, tot ce face Ponta este să stea comod pe varii fotolii, în studiouri TV, încercând să dea impresia că el conduce o ţară:

"Cam asta face de doi ani, de când e şeful Guvernului. Prăvălit în fotolii comode, în studiouri de televiziune sau de acasă pe telefon, în direct, omul vrea să dea impresia că el conduce o ţară. În realitate, el se uită distrat la tristul shou pe care îl bagă pe gâtul românilor de câteva ori pe zi, în vreme ce economia se prăbuşeşte, micile afaceri colapsează, iar bătrânii îşi numără mărunţişul pe care-l primesc rest după ce dau pensia pe o pâine cu TVA redus.!", a adăugat Lăzăroiu.

Lăzăroiu a citat şi o afirmaţie făcută de Victor Ponta la Şcoala de vară a femeilor social-democrate de la Mamaia, potrivit căreia în următoarele 75 de zile nu merge la nicio saună - aluzie la declaraţia preşedintelui, care a avertizat că va dezbrăca mulţi candidaţi în această campanie electorala- nu merge nicăieri, stă numai acasă, pentru că nu trebuie să facă greşeli în următoarele 75 de zile.

"Omul e chiar terorizat. Se încuie în casă, înghite cheia, îşi face provizii de popcorn şi cola. Ăsta chiar se ascunde până la turul al doilea. Nu ştiu dacă o să fie capabil să-şi ţină limba-n gură când îl sună de la televiziuni", a concluzionat fostul consilier de la Cotroceni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne