"Dle Bodog, opriţi dricul! România vrea să coboare!" - moţiune împotriva ministrului Sănătăţii

Milioane de pacienţi se simt înşelaţi iar zeci de mii de cadre medicale se simt date la o parte dintr-un sistem corupt de interese de partid ce urmăresc doar privilegii personale şi sifonarea banului public, a acuzat deputatul Tudor Pop, la dezbaterile pe moţiunea împotriva ministrului Florian Bodog.
Florin Bodog
Florin Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Deputaţii din toate partidele trebuie să voteze moţiunea simplă împotriva lui Florian Bodog pentru că ministrul PSD va duce sistemul de sănătate la o moarte lentă şi dureroasă, a atras atenţia marţi, în plenul Parlamentului, useristul Tudor Pop.

''Domnule ministru al Sănătăţii, recunosc că nu mă bucur să vă întâlnesc azi, aici. Şi eu şi alte milioanele de români am fi preferat să fiţi la minister, în prima linie, luptând cu problemele sistemului de sănătate. Cu epidemia de rujeolă, cu situaţia dezastruoasă a spitalelor judeţene, cu lipsa de bani şi de personal, cu o Casă de Asigurări care fură de la pacienţi, cu proiectul celor trei spitale regionale, cu creşterile salariale promise în campanie de PSD. Dvs., în schimb, aţi fost în prima linie într-o singură luptă: cea a plagiatului. Apropo, o veste bună: jurnalista Emilia Şercan v-a găsit teza de doctorat pe care aţi rătăcit-o anul trecut şi ne arată cum aţi plagiat 147 din cele 232 de pagini.

Doamnelor şi domnilor deputaţi, stimaţi colegi din Comisia de Sănătate, domnule ministru, fac un apel la conştiinţa dvs.! Când vă gândiţi la SĂNĂTATE, gândiţi-vă o secundă şi la milioanele de români care nu se bucură de privilegiile dvs. Care nu-şi pot rezolva problemele de sănătate cu un simplu telefon, care nu pot zbura în două ore la Viena pentru un tratament de urgenţă, care nu-şi permit servicii private de sănătate. Gândiţi-vă la românii care îşi tratează copiii în spitale insalubre şi fără dotări, la românii care aşteaptă cu lunile după un RMN, la românii care nu au acces la medicamente pentru că exporturile paralele prosperă. Gândiţi-vă şi la cele 50 mii de cadre medicale care au plecat din România în ultimii zece ani, apoi gândiţi-vă la cei care au rămas", a declarat Tudor Pop.

Deputatul USR le-a atras atenţia politicienilor că trebuie să se gândească la toţi aceştia ca la nişte oameni, nu ca la nişte cifre sau statistici.

''Oameni ca dvs. care în momente cheie ale vieţii lor au nevoie de ajutorul sistemului de sănătate. Să vă dau câteva exemple de astfel de oameni: Gheorghe Foceag. Mare ars. 70 de ani. Pensionar. Contribuabil de o viaţă. Plimbat aproape 500 de km între spitalele judeţene pentru că nu există paturi disponibile. Vă rog, domnule ministru, unde sunt cele 10 paturi pentru ”marii arşi” promise de PSD pentru fiecare spital judeţean? Andrei Chelari. 27 de ani, angajat şi contribuabil, suferă de o boală autoimună gravă. În pericol de moarte, pentru că tratamentul sau nu mai este disponibil de peste două luni. În situaţia lui sunt mii de români. Domnule ministru, aţi ”ieftinit” medicamentele până au dispărut de pe piaţă. Şi cele ieftine şi cele scumpe. Cum ne explicaţi acest fenomen?

Petre. Avea 16 ani şi 8 luni şi cancer în faza avansată când a fost trimis acasă de Spitalul Judeţean Iaşi pe motiv că reprezintă doar o cheltuială în plus pentru spital. Apropo, domnule Bodog, în ce stadiu se află Institutul Regional de Oncologie din Timişoara? Din investiţia promisă de 15 milioane de lei în anul 2017, aţi alocat până acum doar 511 mii lei.Un bolnav de cancer nu are voie să-şi irosească banii şi energia alergând între mai multe spitale pentru investigaţii şi tratament, aşa cum se întâmplă în realitate. Acestea, stimaţi colegi, sunt cazuri reale din România profundă, România anului 2017", a continuat Tudor Pop.

Potrivit deputatului, "aceasta este România dvs. şi aşa arată sistemul de sănătate patronat de PSD-ALDE şi plătit din bani publici", milioane de pacienţi se simt înşelaţi, zeci de mii de cadre medicale se simt date la o parte dintr-un sistem corupt de interese de partid ce urmăresc doar privilegii personale şi doar sifonarea banului public.

"Am ajuns să orbecăim cu toţii printr-un sistem bolnav, iar singurul ajutor VINE de la medici oneşti, de la asociaţii şi oameni obişnuiţi care se organizează şi se ajută unii pe alţii. De la coaliţia majoritară VINE doar o moarte lentă şi dureroasă împachetată în frumoase grafice promisiuni electorale. Aşa că, domnule Bodog, stimaţi colegi, OPRIŢI DRICUL! România vrea să coboare! USR cere şi va vota demiterea ministrului Florian Bodog", a conchis Tudor Pop.