Siegfried Mureşan: Nu există "rău mai mic" în această majoritate toxică. Conduce ţara ca pe propria moşie feudală

Noua criză cauzată, şi de această dată, de neînţelegerile dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Tudose, ne arată incapacitatea actualei majorităţi parlamentare de a oferi o guvernare stabilă, a acuzat europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Noua criză din Guvernul Tudose arată de fapt eşecul actualei coaliţii PSD-ALDE. România are nevoie de o nouă majoritate parlamentară, a atras atenţia marţi, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Noua criză din Guvernul României, cauzată, şi de această dată, de neînţelegerile dintre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de prim-ministrul în funcţie, ne arată incapacitatea actualei majorităţi parlamentare de a oferi o guvernare stabilă, de care România are mare nevoie în aceste momente. Cauza eşecului o vedem cu toţii zi de zi în fiecare acţiune pe care PSD şi ALDE o fac de când se află la putere: actuala majoritate vrea să conducă România nu ca pe o ţară, ci ca pe propria moşie feudală, iar liderii PSD-ALDE nu se pot pune de acord cum să-şi împartă între ei avutul ţării şi puterea", a declarat Siegfried Mureşan.

În opinia europarlamentarului, nu există "rău mai mic" în această majoritate toxică pentru România, iar dovada este bilanţul celor 9 luni de Guvern PSD - ALDE, indiferent de cine a fost pus în faţa în funcţii-marionetă, golite de importanţă lor, de prim-ministru şi miniştri.

Siegfried Mureşan a prezentat bilanţul în 7 puncte al "dezastruoasei" guvernări PSD-ALDE:

1. Scumpirea creditelor imobiliare şi a tuturor creditelor cu dobândă variabilă pe care le plătesc românii,

2. Scumpirea benzinei şi motorinei care aduce cu sine scumpiri în lanţ pentru toate produsele de pe piaţă,

3. Înjumătăţirea cheltuielilor cu investiţiile din bani publici care ar fi trebuit să genereze noi locuri de muncă pentru români,

4. Creşterea importurilor de bunuri până la un nivel istoric, românii ajungând să consume tot mai mult produse aduse din străinătate decât pe cele din producţie internă,

5. Creşterea datoriei publice şi a deficitului până la un nivel-record, datorii pe care tot românii le vor plăti din buzunarele lor în anii care urmează,

6. O luptă continuă cu justiţia pentru a-i scăpa pe marii corupţi din PSD şi ALDE de problemele penale pe care le au şi pentru a slăbi legile justiţiei ca să le permită să fure în continuare din avutul ţării,

7. Un eşec total în politică externă - această majoritate şi acest guvern s-au decredibilizat complet în faţa partenerilor europeni şi internaţionali din cauza adoptării Ordonanţei 13, sunt total absenţi în dezbaterile europene privind viitorul UE post-Brexit, nici nu au fost capabili să prezinte o candidatură susţinută profesionist din partea României pentru găzduirea Agenţiei Europene pentru Medicamente şi, cel mai important, din cauza problemelor din Guvern, ţara noastră riscă să rateze oportunităţile pe care ni le oferă Preşedinţia română a Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

"Actuala majoritate parlamentară a fost votată doar de 20% din cetăţenii cu drept de vot ai României şi chiar şi cei 20% sunt dezamăgiţi de modul în care este condusă ţara, după cum o arată chiar sondajele de casă ale PSD-ALDE. Este clar că PSD şi ALDE sunt depăşite, că nu sunt capabile să guverneze o ţară şi că, dincolo de promisiuni şi vorbe, lasă în urmă o ţară mai slabă şi vulnerabilă în faţa unei posibile noi crize financiare despre care tot avertizează experţii internaţionali", a subliniat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul consideră că, în acest context, Mihai Tudose, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu trebuie să se retragă din funcţiile de conducere pe care le au, atât administrative, cât şi politice, "să lase locul unor lideri tineri cu viziune şi dorinţa de a ajuta România şi nu de a o împărţi ca pe o moşie feudală şi asupra cărora să nu planeze suspiciuni de corupţie, iar Parlamentul României trebuie să prezinte o nouă majoritate care să nu aibă în spate interesele penalilor PSD şi ALDE".