Dragnea face pasul în spate? Remanierea guvernamentală, confirmată

La finele şedinţei liderilor PSD, Niculae Bădălău a anunţat că remanierea - intenţie anunţată de premierul Tudose ieri - urmează să aibă loc.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Şedinţa liderilor PSD s-a încheiat. La ieşire, Dragnea a declarat că întâlnirea a fost bună şi necesară, iar Mihai Tudose a precizat că s-a stabilit deja o listă de remaniabili. Premierul nu a anunţat cine sunt cei ce vor părăsi Guvernul, precizând doar că numele lor va fi anunţat după şedinţa CExN de joi.

"Am avut o întâlnire bună şi necesară. Premierul ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în implementarea programului de guvernare. Cred că argumentele, dacă sunt prezentate şi în CEX, nu vor fi probleme. Am discutat şi despre proiectul de buget şi alte măsuri, bugetul este unul bun, echilibrat", a declarat Liviu Dragnea, preluat de Mediafax, după şedinţa social-democraţilor.

* * *

Conducerea PSD s-a întâlnit marţi, în şedinţă, pe fundalul noului scandal ce zguduie partidul. Concret, şedinţa a avut loc în contextul în care premierul Tudose şi-a anunţat intenţia de a remania câţiva miniştri, printre care şi pe Sevil Shhaideh - cea care ţine în mână robinetul cu bani pentru autorităţile locale - şi Rovana Plumb, ambele implicate în dosarul Belina.

La finele şedinţei, la care au luat parte atât premierul cât şi Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD Niculae Bădălău a anunţat că remanierea va avea loc.

"Domnul premier are un program de guvernare de dus şi acolo unde consideră că domnii miniştri nu se mişcă bine, normal că vine cu solicitări de împrospătare a ministerelor cu schimbarea miniştrilor. Este atributul dânsului şi respectăm asta. Va exista o remaniere atât timp cât domnul Mihai Tudose spune că avem în anumite zone rămâneri în urmă şi asta se datorează miniştrilor. În Comitetul Executiv, dânsul va veni cu motivarea şi noi vom lua decizia propunând alte nume", a declarat Bădălău, citat de Agerpres.

Întrebat dacă premierul a venit la întâlnirea de la sediul PSD "cu mandatul pe masă", Bădălău s-a lansat în laude la adresa lui Tudose:

"Domnul Mihai Tudose este bărbat, este un om matur, înţelept care ştie foarte bine ce înseamnă guvernarea unei ţări şi nu se joacă cu lucrul acesta. (...) Un om hotărât, care cu siguranţă va dezvolta România şi va face o viaţă mai bună românilor", a susţinut secretarul general al PSD.

Pe de altă parte, astăzi, la începutul şedinţei, mai mulţi lideri PSD i-ar fi transmis lui Mihai Tudose un mesaj: ”În afară de Comitetul Executiv şi BPN, care sunt forurile statutare ale partidului, nu există alt for în faţa căruia premierul şi miniştrii desemnaţi de partid să dea socoteală pentru performanţa sau lipsa lor de performanţă. Miniştrii nu dau socoteală nici la SRI, nici la Cotroceni, nici proiectul-balama al lui Victor Ponta”, au precizat surse politice, pentru stiripesurse.ro.

De asemenea, premierul Mihai Tudose ar fi fost întrebat cum se face că în poziţiile publice recente este mai aproape de mesajul opoziţiei şi al anumitor instituţii cu care PSD este în conflict, decât cu mesajul promovat de propriul partid, susţine sursa citată.

La rândul său, Realitatea relatează că premierul s-ar fi întâlnit, luni, la Guvern cu preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, vicepremierul Marcel Ciolacu şi liderul PSD Olt, Paul Stănescu, cei patru solicitându-i să nu demisioneze, potrivit unor surse PSD, citate de Mediafax.

Tot astăzi, Tudose s-a văzut şi cu preşedintele Iohannis. Întâlnirea a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, care însă n-a dat detalii despre agenda discuţiilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne