Dodon este aşteptat cu nerăbdare la Bruxelles, după declaraţiile făcute la Kremlin

Declaraţiile lui Igor Dodon de la Moscova au fost auzite şi la Bruxelles. Purtătoarea de cuvânt a şefei politicii externe a UE Federica Mogherini vine cu o replică şi aminteşte despre circulaţia fără vize a moldovenilor în spaţiul european.
(Captură Foto)

Reprezentanţii Comisiei Europene aşteaptă cu nerăbdare vizita lui Igor Dodon, la Bruxelles, în contextul declaraţiilor şefului statului la Moscova că va solicita anularea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană (UE) dacă la următoarele alegeri parlamentare socialiştii vor obţine majoritatea în parlament şi pledează pentru semnarea unui Memorandum cu Uniunea Euroasiatică şi refacerea parteneriatului strategic cu Rusia.

Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvânt a şefei politicii externe a UE Federica Mogherini, a declarat pentru Radio Europa Liberă că Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relaţiilor UE cu R. Moldova şi oferă un cadru legal puternic legăturilor politice şi comerciale.

„Cum se ştie, el a intrat în vigoare şi este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părţi, iar profunzimea relaţiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înţelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetăţenilor.

Contactele noastre cu autorităţile moldovene sunt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetăţenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu. Desigur, aşteptăm cu nerăbdare vizita preşedintelui (Igor) Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, a adăugat Maja Kocijancic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe