Dosarul Diaspora: Ioan Rus denunţă "propaganda" de pe Facebook

Ioan Rus
Ioan Rus (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, lider de marcă al PSD şi fost membru PCR, a denunţat propaganda de pe Facebook, care a format "o spirală" distrugătoare pentru PSD. Liderul PSD a precizat că, deşi era conştient de eticheta de comunism pusă partidului, a sperat că generaţia tinerilor pesedişti - Ponta, Şova sau Bănicioiu - va remedia situaţia şi va spăla imaginea formaţiunii social-democrate.

"Eu credeam şi...chiar credeam, ca apariţia acestei generaţii a lui Victor Ponta, că eu am fost membru al Partidului Comunist Român, fără îndoială. Victor Ponta n-a fost, habar n-are, deci e absurd să-l numeri, comunistule, că nu ştie despre comunism nimica, n-a trăit în vremea aia decât în adolescenţă când se ocupa de altceva decât de ideologie. Avea altele pe ordinea de zi. E relativ absurd. Trebuie să se rupă această idee prin apariţia acestei noi generaţii. Se va rupe în mod firesc. Eu credeam că acum, cu Ponta, cu Şova, cu Bănicioiu, cu generaţia asta de tineri care îi avem în partid .. dispare. Uite că n-a dispărut, pentru că propaganda a lucrat de aşa natură încât totuşi... Va dispare. E o problemă, încă e o problemă de apreciere, dar e emoţională, nu raţională", a adăugat Ioan Rus.

Întrebat de jurnalistul de la Pro Tv de ce mai vorbim de "propagandă" acum, într-o lume liberă în care tinerii au posibilitatea de a se informa singuri, inclusiv prin intermediul internetului, Ioan Rus a explicat că a existat "o spirală pe Facebook, între cele două tururi", care nu a putut fi preconizată de niciun sociolog din ţară.

Comentând afirmaţiile lui Ioan Rus, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat, ironic: "Rus este de părere că la alegerile prezidenţiale din 2014 tinerii din România au fost influenţaţi de "propaganda" de pe Facebook, unde s-au făcut afirmaţii... neverificate. Aşa e. Se postau poze trucate cu cozi la vot în Diaspora."

Lăzăroiu i-a sugerat lui Ioan Rus să verifice şi afirmaţiile senatorul PSD Gabrielei Firea potrivit cărora secţiile de votare din Diaspora sunt goale.

"O idee ar fi ca PSD să numească o persoană responsabilă cu verificarea informaţiilor de pe facebook. Să-i zicem Înaltul Comisar pentru Verificarea Veridicităţii Pozelor şi Textelor de pe Facebook", a continuat Lăzăroiu.

Într-o altă ocazie, Lăzăroiu a evidenţiat că PSD nu este un partid comunist din cauza trecutului lui Iliescu, sau a altor motive de suprafaţă invocate, ci din cauza practicilor comunist-totalitare: "colonizarea şi sufocarea instituţiilor statului de către partid (de unde şi denumirea de partid-stat), limitarea intenţionată a dreptului la vot, cenzura aplicată prin toate mijloacele asupra presei, limbajul dublu, mutilarea legilor în interes partizan. Toate astea sunt practicile comunismului totalitar. Oamenii le-au trăit, nu pot fi prostiţi. Astea sunt adevăratele probleme ale PSD."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne