Dragnea: ANAF să intervină în cazul multinaţionalelor care eludează plata taxelor în România

Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

ANAF şi celelalte autorităţi ale statului trebuie să intervină în cazul grupurilor multinaţionale care recurg la operaţiuni fictive pentru a eluda plata taxelor în România, a solicitat joi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Am citit în presă despre nemulţumirile acţionarilor unor firme din România care sunt deţinute de mari grupuri multinaţionale. Ei se plâng de faptul că profiturile obţinute aici sunt transferate, prin operaţiuni fictive, către grupurile din afară care deţin pachetul majoritar. Scad astfel artificial şi dividendele acţionarilor minoritari din România, şi taxele datorate către statul român", a scris liderul PSD, distribuind un articol intitulat AGA-şoc la Zentiva: Acuzaţii de conflict de interese şi deturnare a profiturilor către majoritarul Sanofi. Dragnea, invocat ca bau-bau al multinaţionalelor evazioniste.

În acelaşi timp, liderul PSD şi-a manifestat susţinerea "categorică" pentru orice "investiţie străină onestă în România".

"Dacă însă se recurge la operaţiuni fictive, pentru a eluda plata taxelor în România, atunci cred că ANAF-ul şi alte autorităţi ar trebui să intervină. Când se încalcă legea, instituţiile statului trebuie să acţioneze la fel de ferm, indiferent de forţa sau anvergura unei companii", a precizat Dragnea.