Dragnea: Din decembrie, angajaţii din Sănătate vor primi salarii mărite cu 15%. De luna viitoare, cei din Educaţie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Începând din această lună, angajaţii din Sănătate îşi vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educaţie, aşa cum am promis încă din campania electorală, a scris sâmbătă, pe contul său de Facebook, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare PSD şi, apoi, în calendarul de implementare: majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei, eliminarea contribuţiilor pentru sănătate pentru toate pensiile, reducerea preţurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 şi ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care şi-au pierdut patentul), scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari), relansarea şi extinderea programului naţional de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienţii cu grad de fibroză F3 şi dublarea burselor studenţeşti la 201 lei per student", a precizat Dragnea.

Potrivit preşedintelui PSD, unele dintre aceste măsuri ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie.

"Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluţii ca aceste măsuri, atât de aşteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulţi bani în buzunare, iar tot mai mulţi să facă parte din clasa de mijloc", a adăugat Dragnea.