Dragnea, la coadă la DNA. PSD convoacă Comitetul Executiv Naţional

Social-democraţii au convocat CExN, pe agenda discuţiilor figurând şi subiectul dezincriminarea abuzului în serviciu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Cu Liviu Dragnea la coadă de la DNA, social-democraţii convoacă intempestiv Comitetul Executiv Naţional (CExN), relatează stiripesurse.ro. Potrivit publicaţiei citate, surse la vârful PSD susţin că această convocare a CExN între congrese are directă legătură cu convocarea lui Dragnea la DNA.

Şedinţa a fost convocată pentru ora 14.00 la Palatul Parlamentului iar pe ordinea de zi se regăsesc subiecte precum alianţele locale, alegeri anticipate / moţiunea de cenzură, nou preşedinte la Camera Deputaţilor în locul lui Zgonea - mazilit de Dragnea - şi dezincriminarea abuzului în serviciu.

Dragnea a fost citat astăzi de procurorii DNA în dosarul în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, fiind acuzat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual.

Reamintim că, pe 15 iunie, CCR urmează să se pronunţe cu privire la abuzul în serviciu. CCR a primit cel puţin 8 sesizări de neconstituţionalitate legate de articolul 297 din Codul Penal şi articolul 13(2) din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, printre care cele aparţinând fostei şefe DIICOT, Alina Bica, implicată în răsunătoare dosare de corupţie, şi baronilor Nicuşor Constantinescu şi Gheorghe Bunea Stancu.

Dacă CCR va decide că articolele de lege privind abuzul în serviciu sunt neconstituţionale, Parlamentul, dominat de PSD, ar trebui să pună legislaţia în acord cu decizia Curţii.