Dragnea nu se lasă cu regionalizarea. Vrea referendum în 2016

După un eşec răsunător, proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea - regionalizarea României - revine din nou în discuţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD nu a abandonat proiectul de regionalizare a României, astfel că un referendum pentru modificarea Constituţiei ar putea avea loc chiar anul acesta, a anunţat sâmbătă şeful social-democraţilor Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

"Proiectul nu a fost abandonat, proiectul există. Dacă vom găsi înţelegere la ceilalţi actori politici, partidele parlamentare, la preşedintele Iohannis, eu rămân la părerea mea că 2016 este un an care poate fi folosit pentru modificarea Constituţiei. Eu văd posibil referendumul şi anul acesta. Am auzit luări de poziţie că în anul 2016 nu se poate vorbi de Constituţie, dar de ce nu se poate vorbi?

Este atât de importantă modificarea Constituţiei, descentralizarea şi reorganizarea administrativ-teritorială a ţării încât orice an pe care îl pierdem este un an în care noi frânăm dezvoltarea. România se poate dezvolta mult mai bine şi mai echilibrat şi se pot reduce mult decalajele de dezvoltare", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a explicat că odată ce va fi modificată Constituţia în sensul introducerii noţiunii de regiuni, proiectul mult dorit de social-democraţi va putea fi pus în practică imediat.

"Proiectul PSD este un proiect realizat cu oameni de foarte mare valoare, cu academicieni, cu sociologi. Am avut atunci dezbateri în toată ţara, am discutat cu sute de mii de oameni în opt luni de zile şi, după ce a fost promovat şi cunoscut, susţinerea era din ce în ce mai mare. Oamenii au înţeles un lucru esenţial - principalul obiectiv al acestui proiect de regionalizare este spargerea ghemului de putere de la Bucureşti şi transmiterea deciziei şi a resurselor financiare cât mai aproape de cetăţeni, la structurile regionale şi locale.

Am vorbit cu foarte mulţi oameni, de exemplu, din Transilvania, din Moldova, din Muntenia, din Oltenia care au spus că au şi ei resurse, expertiză, foarte multe energii, dar sunt inhibate pentru că este mult prea multă decizie la Bucureşti", a completat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne