Dragnea, supărat pe Lazăr: Sunt profund dezamăgit că a solicitat atacarea Legii salarizării la CCR

Demersul procurorului general Augustin Lazăr privind atacarea Legii salarizării unitare la Curtea Constituţională este "profund incorect", şi-a exprimat revolta preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a declarat "profund dezamăgit" de demersul procurorului general, Augustin Lazăr, care i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis, Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, să atace la Curtea Constituţională noua Lege a salarizării unitare.

"Am înţeles că procurorul general a transmis o solicitare preşedintelui României, prin care îi solicită să atace la Curtea Constituţională Legea Salarizării Unitare. Mi se pare un demers profund incorect. Nu înţeleg care sunt motivele, nu am văzut adresa. Probabil se referă la marea supărare a dumnealui că este o diferenţă extrem de mică între coeficienţii din grilă dintre judecători şi procurori, adică 0,5. Cele mai mari salarii sunt acolo, în acea zonă. Dacă nici cu aceste salarii mărite nu sunt de acord şi propun să atace acea lege, sunt profund dezamăgit de acest demers", a reacţionat Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit liderului PSD, prin demersul lui Lazăr se va întârzia punerea în aplicare a Legii salarizării unitare.

"Eu am susţinut şi susţin în continuare că magistraţii trebuie să aibă salarii mari. Nu ştiu ce va face preşedintele, dar acest demers al procurorului general mi se pare profund incorect şi nu sunt de acord absolut deloc cu el. Acest demers va întârzia punerea în aplicare a legii. Este vorba despre tot sistemul public care aşteaptă aplicarea acestei legii. Repet, se pare că singurul motiv este acea diferenţă de între coeficienţii din grilă dintre judecători şi procurori", a precizat Dragnea.

Motivele pentru care Lazăr a decis să solicite atacarea legii la CCR aici.