Chirica, acuzat că e omul SIE: "Pun pariu pe hamsterul lui Liviu Dragnea că nu e adevărat!"

Primarul Iaşului îşi ironizează şeful de partid după ce acesta l-a etichetat drept omul SIE.
Mihai Chirica
Mihai Chirica (Facebook)

Acuzat de Liviu Dragnea că ar fi "omul SIE", primarul Iaşului, Mihai Chirica - personaj intrat demult în dizgraţia liderului PSD - cataloghează drept minciună acuzaţia ce i se aduce şi afirmă că nu mai poate lua în serios nicio declaraţie a şefului său de partid.

”Eu pun pariu pe hamsterul lui (Liviu Dragnea - n.r.) că nu e adevărat. Asta este declaraţia mea”, a declarat Chirica, întrebat de corespondentul Mediafax despre declaraţia liderului PSD, Liviu Dragnea, care a susţinut că deţine în mod categoric informaţia că primarul Iaşului este omul SIE.

”Atunci când cu iresponsabilitate spui, pronunţând o asemenea minciună, înseamnă că nu mai poţi fi luat în serios niciodată, niciunde, de nimeni. Cred că nu realizează gravitatea lucrurilor despre care vorbeşte. Vorbeşte despre un primar ales al unui municipiu, al doilea municipiu al României, în contradicţie cu posibilitatea de a fi un slujitor al statului dintr-un serviciu de siguranţă al statului. Ce, mi-ar fi ruşine să spun? Bineînţeles că nu. Dar asta nu se poate. Şi de aceea nu-l mai pot lua în serios cu nicio declaraţie a dumnealui pe această temă”, a afirmat Chirica.

Chirica a mai precizat că SIE, SRI şi în genere serviciile care lucrează pentru siguranţa statului trebuie tratate cu respect nu discreditate, precum a încercat Dragnea prin acuzaţiile la adresa lui.

”Există o încercare, din punctul meu de vedere, total greşită de a pune într-o lumină proastă instituţii ale statului. Indiferent că vorbim despre Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, alte direcţii şi servicii care vizează siguranţa naţională, ele trebuie tratate cu respect şi cred că oricare cetăţean al României care îşi iubeşte ţara ar fi încununat, să spunem, de onoare, dacă ar putea să facă ceva pentru ţara lui, că face parte din SIE cu atât mai mult. Eu în momentul de faţă am un singur pact, un pact cu ieşenii pe care l-am semnat aproape în alb, urmând să îmi duc misiunea până la capăt aici", a afirmat primarul.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că deţine în mod categoric informaţia că primarul Iaşului, Mihai Chirica - unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai săi - este omul SIE. Desigur, Dragnea nu a spus de unde are această informaţie însă şi-a exprimat suspiciunea că mai sunt şi alţi oameni ai serviciilor în PSD.