Dragnea taie din bugetele Serviciilor, Preşedinţiei şi Parlamentului

Autor al unor promisiuni fulminante vizând măriri de salarii şi pensii concomitent cu reduceri de impozite şi taxe, Liviu Dragnea anunţă măsuri de austeritate la Servicii şi cele două camere ale Parlamentului, precum şi la Curtea de Conturi etc.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că unele dintre instituţiile statului, respectiv Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, Senatul, SRI, SIE, Curtea de Conturi vor avea în acest an un buget mai mic cu 19-20% faţă de cel de anul trecut, relatează Agerpres.

"Eu am spus deja şi în campanie şi după alegeri că, în afară de ministere unde, în funcţie de partea din program pe care trebuie să o pună în aplicare, şi vorbim de banii pe programe, celelalte instituţii, nu mai ţin exact minte câte sunt, 18, 19, 20, Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, Senat, SRI, SIE, Curtea de Conturi, vor avea undeva la 19-20% mai puţin. Eu am pus deja pe site proiectul de buget pentru Cameră, cu 19,7 % mai puţin. Limitele de buget le vor primi toate aceste instituţii", a declarat Dragnea invitat la Antena 3.

Dragnea a mai precizat că anul 2017 - an în care PSD va trebui să pună în operă numeroasele promisiuni făcute în campania electorală- este unul în care trebuie "chivernisit bine fiecare bănuţ" din buget.

"Este un an în care trebuie să investim foarte mult în economie şi în social şi cred că toţi putem în aceste instituţii să ne strângem puţin. Eu zic că se poate, dacă suntem mai economi şi mai gospodari, se poate", a menţionat Dragnea, în contextul în care opoziţia a criticat în repetate rânduri programul PSD-ului ca fiind nerealist şi falimentar pentru ţară. De altfel, la scurtă vreme după ce a venit la putere, Dragnea a acuzat o presupusa gaură de 10-14 miliarde la buget, pe care a încercat s-o pună în cârca tehnocraţilor.

Ulterior s-a constatat că 'gaura" era de fapt diferenţă între venituri prognozate şi venituri încasate iar Dragnea a fost acuzat că invocă "greaua moştenire" pentru a avea o scuză când nu va reuşi să implementeze măsurile populiste pe care le-a promis.