După dosarul de şantaj, Traian Băsescu se răzbună pe Firea. Publică documente compromiţătoare

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Pus sub acuzare pentru şantaj în dosarul care o priveşte pe senatoarea PSD Gabriela Firea, fostul preşedinte Traian Băsescu, o acuză pe aceasta că a transferat bani de la "firma Securităţii" Crescent într-o companie din grupul lui Dan Voiculescu publicând miercuri seară documentele doveditoare în acest sens pe pagina sa de Facebook.

"Contract de împrumut între Crescent, firmă a fostei Securităţi şi SC Media Casa Press SRL, firmă parte a trustului turnătorului Felix, administrată de doamna Firea. Sunt convins că doamna Firea ne poate spune când s-a rambursat împrumutul", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook, publicând în josul mesajului documentele cu pricina.

În seara aceleaşi zile, fostul preşedinte le-a declarat jurnaliştilor că "problema Gabi" Firea are două aspecte - este şi om politic şi o femeie în luna a opta.

"Ea este o femeie în luna a opta, eu am două fete care au născut în doi ani trei copii, ştiu ce înseamnă o femeie în luna a opta şi încerc să o tratez ca pe o femeie în situaţia domniei sale. Pe de altă parte, e şi om politic. În relaţia cu mine va trebui să se hotărască: vrea să fie omul politic sau mămicuţă în luna a opta. Eu îi dau categoric şansa să fie o mămicuţă în luna a opta şi dacă vrea, îi botez şi copilul.

Dânsa când se prevalează de faptul că e senator în Parlamentul României, alteori se prevalează că e mămicuţă în luna a opta. Eu am toată disponibilitatea să o tratez plecând de la realitatea aceasta, care e mult mai umană, decât cea a doi oameni politici. Dânsa s-a prevalat public că e mămică în luna a opta, că eu altfel nu aveam de unde şti în ce lună este”, a declarat Traian Băsescu, citat de b1.ro.

Cu două zile în urma publicării documentelor, Traian Băsescu o soma pe Gabriela Firea să spună public câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Dan Voiculescu.

"Adică dacă îşi aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta aşa, an de an şi nu plătea înapoi 400.000 euro şi vreun milion opt sute de mii de dolari şi îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu. Dacă Firica îşi aduce aminte de chestia asta, ar fi bine să se spovedească public", declara atunci Traian Băsescu.

Pentru a viziona contractul publicat de Traian Băsescu intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne