Economia "duduie" în viziunea Olguţei Vasilescu

România stă foarte bine nu numai la încasări, dar şi la cum merge economia, susţine ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, în ciuda semnalelor tot mai îngrijorătoare care vin din direcţia opusă.
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va susţine peste două săptămâni o conferinţă de presă pentru a arăta cum stau, la ora actuală, datele economice, a anunţat marţi seară, la Antena 3, ministrul Muncii Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

"Pe primul trimestru stăm foarte bine nu numai la încasări, dar şi la cum merge economia. Stăm foarte bine şi la contractele de muncă: 44.000 de mii de locuri noi de muncă în ultimele trei luni. Sunt aproximativ 9.000 locuri de muncă noi doar săptămâna trecută. Nu sunt în sistemul bugetar, sunt în piaţa liberă. Am încercat să venim cu tot felul de măsuri în mediul de afaceri. Se vorbeşte foarte mult în ultima perioadă de 32 miliarde lei pe care i-ar înghiţi bugetarii, dar se uită că în ultimii doi ani s-au făcut facilităţi mediului de afaceri ce reprezintă tot 32 miliarde lei. Doar dacă ne gândim la scăderea TVA şi celelalte măsuri care au venit prin noul cod fiscal.

Anul viitor la fel, intrăm pe o modificare a codului fiscal în sensul să relaxăm economia românească în ceea ce priveşte firmele private, iar anul acesta le facem tot felul de facilităţi. Spuneam de primul salariu prin care angajatorul primeşte jumătate din suma respectivă de la statul român. E singura măsură pe care o luăm de stimulare a ocupării de la bugetul de stat. În rest toate celelalte vin din fonduri europene. Nu aş vrea să vă dau toate cifrele, pentru că ştiu că peste două săptămâni, imediat după Paşte, domnul Liviu Dragnea va susţine o conferinţă de presă vizavi de cum arată datele economice la ora actuală", a declarat Olguţa Vasilescu.

Ministrul susţine că a văzut datele, care sunt încurajatoare, şi se urmăreşte ca, la finele anului, prin măsurile ce vor fi luate pentru stimularea ocupării, rata şomajului să ajungă la 4,2%.

"Eu le-am văzut. Am discutat foarte mult şi cu Ministerul Finanţelor, iar datele sunt încurajatoare. Noi vrem ca la finalul acestui an, prin măsurile pe care le luăm de stimulare a ocupării, să ajungem la 4,2% rata şomajului, care va fi poate cea mai scăzută din Uniunea Europeană. O să vedeţi că nu mai încurajăm nemunca, nu o să mai vedeţi ajutoare sociale date cu nemiluita. O să vedeţi în schimb bani daţi mediului de afaceri ca să angajeze persoane, nu neapărat tineri. Sunt pe proiecte europene, pe Programul Operaţional Capital Uman, pentru stagiu, pentru ucenicie. Patronii primesc practic salariul minim pe economie de la stat pe finanţare europeană, dar interesul nostru este să şi formăm piaţa muncii, să avem muncitori calificaţi. Pe de altă parte nu vrem să punem o presiune foarte mare pe angajatori", a explicat ministrul Muncii.

Nu demult şi Liviu Dragnea susţinea că economia "duduie", iar replicile încasate au fost pe măsură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne