Ei reprezintă România: Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu, acuzat de defăimare

Ovidiu   Miculescu
Ovidiu Miculescu (Epoch Times România)

Luni, 6 octombrie 2014, la Judecătoria Sector 1 a avut loc cel de-al treilea termen într-un dosar în care Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind i-a chemat în judecată pe Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), pe Balaci Viorica Nicoleta, angajată SRR, Cerasela Rădulescu, fostă angajată a Radiodifuziunii, SC Casa Serafim, firma lui Cornel Nistorescu, proprietar al mărcii Cotidianul.

MediaSind-ul i-a acuzat pe angajaţii SRR, precum şi publicaţia Cotidianul, de "grave prejudicii de imagine aduse organizaţiilor de media naţionale şi internaţionale, Radioului Public, dar şi României".

Dosarul dezbătut astăzi de magistraţi are legătură cu o serie de evenimente din vara lui 2013. Sindicaliştii acuză faptul că SRR (mai exact, Ovidiu Miculescu) le-a trimis în iunie 2013 pe Nicoleta Balaci şi Cerasela Rădulescu la Congresul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor (FIJ) organizat la Dublin, Irlanda, cu scopul expres de a-l defăima pe Adrian Moise, preşedintele MediaSind, prezent şi el la Congresul respectiv.

Reamintim că, înainte de Congres, lui Moise i se desfăcuse contractul de muncă după ce dezvăluise public, cu ocazia unei dezbateri la Bruxelles, că numirile în funcţiile de conducere în cadrul SRR şi TVR se fac pe criterii politice şi că Miculescu a fost un colaborator al fostei Securităţi, sub numele de cod "Adrian". Moise intrase, în fapt, în vizorul lui Miculescu încă din februarie, când sindicatul său sesizase ANI cu privire la incompatibilitatea directorului general SRR. Ca urmare a acestei sesizări, Ovidiu Miculescu a fost declarat incompatibil în octombrie 2013.

Merită menţionat, înainte de a intra în detaliile poveştii de la Dublin, că Balaci Viorica Nicoleta şi Cerasela Rădulescu au fost trimise la Congres pe bani publici, în condiţiile în care Radiodifuziunea avea un corespondent la Londra, pe Dan Vasiliu, care ar fi putut ajunge la Dublin pentru a reprezenta România cu costuri mult mai mici pentru bugetul SRR. Mai mult, nu se ştie în ce calitate a reprezentat SRR-ul Cerasela Rădulescu, care nu mai este angajată a Radiodifuziunii, contractul său de muncă fiind desfăcut disciplinar în 2011.

Ajunse la Congresul FIJ, cele două trimise ale lui Miculescu au început să hărţuiască invitaţii şi să răspândească zvonuri defăimătoare la adresa sindicatului MediaSind în general şi a lui Adrian Moise în particular. În consecinţă, celor două li s-a cerut să părăsească o sesiune privată a Congresului Mondial şi le-au fost retrase acreditările pentru eveniment.

"Acestea (Balaci Viorica Nicoleta şi Cerasela Rădulescu - n.r.) au confirmat faptul că solicitaseră de la biroul de înregistrare adresele de email ale tuturor delegaţilor pentru a-şi putea pune în circulaţie propriile vederi asupra mişcării sindicale din România, şi nu în scop jurnalistic. A reieşit, astfel, faptul că ele nu au fost prezente în postura de jurnalişti independenţi care să mediatizeze evenimentul într-o manieră imparţială şi obiectivă.

În afara cadrului oficial, acestea s-au comportat într-o manieră inacceptabilă faţă de delegaţi şi faţă de personalul de la Castelul din Dublin. Au adoptat o atitudine brutală şi grosolană faţă de Secretarul General al sindicatului gazdă, Uniunea Naţională a Jurnaliştilor. Nici măcar eu, în calitatea mea de Secretar Irlandez al UNJ şi de organizator principal n-am putut părăsi centrul de conferinţe fără să fiu ţinta tonului ridicat. La un moment dat, în încercarea mea de a ieşi din centrul de printare, am fost încolţit de către cele două jurnaliste, care au pretins că vor să-mi ia un interviu în direct, în timp ce încercam să răspund întrebărilor unui delegat", scrie Seamus Dooley, Irish Secretary, UNJ.

Comunicatul integral poate fi citit la http://www.mediasind.ro/comunicate-1/raportulfijconfirmadiversiuneamontatadeadministratiamiculescupentruadiscreditacongresulmondialaljurnalistilor

Atacurile lui Miculescu şi ale apropiaţilor săi la adresa MediaSind-ului nu s-au oprit la Dublin. După întoarcerea celor două în ţară, în cotidianul.ro a apărut un articol defăimător la adresa preşedintelui MediaSind, Cristi Godinac, a lui Adrian Moise, vicepreşedintele organizaţiei şi chiar la adresa lui Jim Boumelha, preşedintele Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor, care luase public poziţie împotriva concedierii abuzive a lui Moise şi a spargerii de către conducerea SRR a sediului Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, condus de acesta.

Reamintim că în aprilie 2013 sediul SUS Radio România a fost spart şi toate documentele au fost luate. SRR a recunoscut că intrat în sediul sindicatului şi a accesat documentele organizaţiei, susţinând însă că acţiunea sa a fost legală.

În articolul din cotidianul semnat Eliza Vlaicu (potrivit unor surse, numele este un pseudonim folosit de sotul uneia din cele două doamne expulzate de la Congresul FIJ din Dublin n.r.), Boumelha este calificat drept «un dictator dintr-o republică bananieră» şi acuzat de "relaţii dubioase cu sindicatele". Autorul mai acuză că Boumelha ar fi "suspectat că a luat bani sub formă de sponsorizare de la un mogul de presă din România", prin intermediului lui Moise şi Godinac. Culmea ridicolului însă, avocatul care îi reprezintă pe Ovidiu Miculescu, SRR şi cele două persoane trimise la Congres este Mihai Mustăciosu, avocatul PC-ului, partidul fondat de mogulul Antenelor, Voiculescu Dan.

În consecinţă, Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind a cerut în instanţă ca cei care i-au defăimat şi au făcut imagine proastă României să-şi ceară scuze public, iar hotărârea instanţei să fie publicată, pe cheltuiala acestora, de trei cotidiane naţionale, trei televiziuni naţionale, trei radiouri cu acoperire naţională. Acuzaţilor li se mai cere să vireze în contul MediaSind câte 2 bani, atât cât au valorat defăimările lor.

Încheiem articolul reamintind că Ovidiu Miculescu a fost validat de Parlament pe 16 iunie a.c. în funcţia de preşedinte director general al SRR, deşi în octombrie 2013 ANI îl declarase incompatibil pe motiv că, în perioada 29 iunie 2010 – 4 iulie 2012, a deţinut, simultan, funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de Manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne