Elefantul din Parlament. Toader schimbă strategia: Cere amânarea dezbaterii pe Legea graţierii

Uns ministru al Justiţiei de PSD, fostul judecător CCR Tudorel Toader are în plan să rezolve, "în bună parte", problema sistemului penitenciar, astfel că, pe lângă legea graţierii, pregăteşte şi o serie de măsuri complementare în acest sens.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Noul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a solicitat Comisiei Juridice din Senat să amâne dezbaterea proiectului de lege privind graţierea pe motiv că se pregătesc şi alte măsuri complementare menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar.

Astfel, Comisia juridică a amânat, în unanimitate, dezbaterea proiectului de lege pentru data de 11 aprilie.

"La nivel de Guvern am vorbit, în mai multe rânduri, şi cu primul-ministru. Noi exprimăm convingerea faptului că proiectul de lege, în forma iniţială sau forma amendată pe parcurs, nu reprezintă soluţia miracol, minune, care să rezolve problemele din penitenciar. Suntem convinşi de faptul că graţierea, în limitele pe care legiuitorul le va stabili, este de natură să rezolve parţial această problemă, pentru că noi pregătim în momentul acesta alte variante, alte măsuri complementare celei de graţiere a pedepselor.

De aceea, dacă ar fi după mine, şi mă exprim în calitate de ministru al Justiţiei, şi, dacă dvs. veţi aprecia, eu consider că ar fi utilă şi necesară o amânare a dezbaterii, să venim din urmă cu celelalte măsuri complementare care ar rezolva, considerăm noi, în bună parte, problema penitenciarelor, nu numai graţierea, nu numai iertarea", a declarat ministrul Justiţiei, în faţa membrilor Comisiei juridice a Senatului prezidată de Şerban Nicolae, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a explicat că o amânare a dezbaterilor pe acest proiect de lege este "mai utilă şi mai necesară" pentru a găsi "soluţia fondului problemei".

"Politica penală este de interes naţional. Eu trebuie să judec în spiritul drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi al Constituţiei", a mai precizat Tudorel Toader.

Cel de-al doilea elefant al Guvernului Grindeanu - proiectul de lege privind graţierea - rămâne în Parlament aşteptând următoarele proceduri. Senatul este prima cameră sesizată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne