Dacian Cioloş, invitat oficial să intre în USR

După zile în şir de-a lungul cărora presa l-a înfierat pe liderul USR că s-ar opune venirii lui Cioloş în partidul său, Nicuşor Dan pune capăt speculaţiilor şi anunţă că Dacian Cioloş a fost invitat oficial să se alăture Uniunii Salvaţi România. Acum mingea este la fostul premier...
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Uniunea Salvaţi România i-a transmis în mod oficial fostului premier Dacian Cioloş invitaţia de a intra în USR, a declarat la RFI preşedintele formaţiunii, Nicuşor Dan, precizând că, dacă acesta se va alătura formaţiunii până la Congresul din luna mai, poate să candideze la orice funcţie.

"Important este că o majoritate îl doreşte în USR (pe Dacian Cioloş-n.r.) şi pentru că lucrul acesta se întâmplă, o invitaţie formală i-a fost adresată, pentru un dialog în ce condiţii ar dori să vină", a declarat liderul USR.

Nicuşor Dan, care, reamintim, nu era printre fanii venirii lui Cioloş în formaţiunea sa dar precizase că se va supune majorităţii, a precizat că există atât argumente pro cât şi contra venirii fostului premier în partid:

"Argumentele pro sunt faptul că ar aduce un plus de profesionalism USR-ului, că ar aduce un plus de notorietate şi ar face un transfer de credibilitate şi ar aduce un plus de leadership USR-ului. Astea sunt pe scurt argumentele pro şi ele sunt majoritare în USR".

"Argumentele minoritare sunt că prin diferenţa mare de notorietate, USR-ul s-ar transforma în partidul lui Cioloş. Prin asta, pe de o parte, s-ar limita imaginea de partid antisistem, diferenţa de imagine faţă de distanţa faţă de PNL, atâta timp cât Dacian Cioloş a negociat cu PNL, a fost pe afişele PNL-ului, multă lume îl percepe apropiat de PNL în urma acestui fapt. Un alt argument este că există două categorii de public: una care este mai principială şi nu vrea să vorbească de alianţe, de transfer de parlamentari şi o altă categorie de public care spune orice e permis ca să batem PSD-ul. Şi cumva, din declaraţiile publice pe care domnul Cioloş le-a făcut a reieşit că viziunea sa este pentru unificarea tuturor forţelor de dreapta, pentru a bate PSD-ul în 2019 şi 2020”, a declarat liderul USR.

Întrebat dacă a existat un vot în partid în legătură cu invitarea lui Dacian Cioloş în USR, liderul Uniunii a răspuns: “El a fost exprimat într-o discuţie a preşedinţilor de filială şi decizia este fermă, de invitare, invitaţia i-a fost transmisă domnului Cioloş, răspunsul este la domnia sa".

Totodată, întrebat dacă lui Cioloş i s-ar oferi postul de preşedinte al USR în cazul în care intră în partid, Nicuşor Dan a răspuns că formaţiunea va avea un congres în 12-14 mai la Cluj-Napoca şi toate funcţiile din USR vor fi alese la acel Congres.

"Deci în situaţia în care domnul Cioloş vine în USR până atunci, poate să candideze la orice funcţie", a răspuns Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne