Emilia Şercan: Fabrica de plagiate a SRI-ului ar trebui controlată, aşa ar fi normal

Cunoscută pentru implicarea sa neobosită în deconspirarea vastelor reţele de "doctori" plagiatori din ţara noastră, jurnalista Emilia Şercan şi-a exprimat speranţa că acum, odată cu venirea lui Mircea Dumitru la şefia Ministerului Educaţiei, „fabrica de plagiate a SRI-ului” va fi luată la control.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Plagiatorii care acum vor să renunţe la doctorat şi-au luat pomposul titlu la fabrica de plagiate a SRI-ului, însă nu toţi plagiatorii de aici au făcut cerere de renunţare, a atras atenţia vineri seară, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

„Nouă plagiatori vor să renunţe la titlul de doctor benevol în baza ordonanţei date de plagiatorul-şef Victor Ponta. Despre cinci am scris vara trecută că şi-au plagiat lucrările. Toţi şi-au luat pomposul titlu la fabrica de plagiate a SRI-ului, însă nu toţi plagiatorii de la fabrica de plagiate a SRI-ului au făcut cerere de renunţare, un exemplu fiind judecătoarea Florica Diaconescu de la Curtea de Apel Craiova, care şi-a plagiat şi ea teza”, a declarat jurnlista.

Emilia Şercan a explicat că, deşi nu a apucat să scrie despre judecătoarea respectivă, poate să spună acum public în acest context: Florica Diaconescu, care probabil este mama Loredanei Radu, nepoata lui Oprea, şi care şi-a făcut doctoratul cu Oprea în 2011, a plagiat.

„Sper că acum, după numirea domnului Mircea Dumitru ca ministru, şi după apariţia acestor informaţii în spaţiul public, acea şcoală doctorală va fi controlată, aşa cum ar fi normal, pentru că în ciuda dezvăluirilor mele, ultimii doi academicieni în securitate care au fost miniştri ai Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi Adrian Curaj, nu au fost interesaţi să o facă”, şi-a exprimat speranţa jurnalista.

„Şi nu în ultimul rând, se mai îndoieşte cineva că Gabriel Oprea reprezintă tot ceea ce este mai putred şi imund în această societate?”, mai întreabă Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne