Emoţii pentru inculpaţii din dosarul Truică. Pe rolul Înaltei Curţi, cazarea la "Beciul Domnesc"

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri contestaţiile la măsurile preventive dispuse în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, dosar cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a inculpaţilor din dosarul Ferma Băneasa şi a decis ca prinţul Paul, Remus Truică şi avocatul Robert Roşu să fie plasaţi în arest la domiciliu, în timp ce Dan Andronic, Lucian Mateescu şi Marius Marcovici, să fie cercetaţi sub control judiciar.

Deciziile au fost contestate atât de procurorii DNA Braşov care cer măsuri preventive mai dure, cât şi de inculpaţi care şi-ar dori mai multă libertate de mişcare.

Decizia Înaltei Curţi va fi una definitivă.

Procurorii DNA susţin că Remus Truică se afla în centrul unui grup infracţional format din Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi avocatul Robert Roşu.

La rândul său, prinţul Paul ar fi avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosar, "având în vedere că întreaga activitate infracţională în cauză a fost generată de inculpat, care a dorit prin orice mijloace să intre în posesia respectivelor bunuri, pentru care însă nu îndeplinea condiţiile legii pentru a le putea revendica".

Inculpaţii sunt acuzaţi că au reuşit să obţină retrocedarea ilegală în natură a Fermei Regale Băneasa, producând bugetului de stat un prejudiciu de peste 135 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne