Erdogan anunţă noi discuţii cu Zelenski şi Putin

Recep Erdogan
Recep Erdogan (Adem Altan/AFP via Getty Images)

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat noi negocieri cu preşedinţii Ucrainei şi Federaţiei Ruse, potrivit agenţia de stat turce Anadolu, preluată de European Pravda.

"Eforturile diplomatice ale Turciei cu privire la Ucraina se bazează pe ideea că nu pot exista învingători în război şi nici învinşi în lume", a subliniat Erdogan.

De asemenea, el a menţionat că războiul dintre Federaţia Rusă şi Ucraina are consecinţe politice, economice şi umanitare grave pentru întreaga lume. Potrivit acestuia, Turcia susţine cu fermitate integritatea teritorială a Ucrainei.

În acelaşi timp, Turcia s-a opus escaladării contradicţiilor în regiune prin "politici de neconceput faţă de Federaţia Rusă", a spus Erdogan.

Duminică, 11 decembrie, preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că va vorbi duminică cu Vladimir Putin al Rusiei şi că va vorbi, de asemenea, cu Volodimir Zelenski pentru a consolida acordul privind grânarele din Marea Neagră susţinut de ONU.

O conversaţie cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de asemenea planificată, a precizat Erdogan.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat la începutul lunii decembrie că Ankara se aşteaptă să vadă o "imagine mai clară" a unei încetări a focului în războiul din Ucraina sau a unei reveniri la masa negocierilor până în primăvara anului 2023.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe