Eugen Tomac: Doar dacă Ştefan cel Mare îmi dă dezlegare voi da autorizaţie de construcţie pentru moschee

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Candidatul PMP la primăria Sectorului 1, Eugen Tomac, susţine că nu va autoriza construirea unei mega-moschei pe terenul alocat anterior de Guvernul Ponta.

"O spun public, asumat şi fără patimă. Nu consider oportună ridicarea celei mai mari moschei din Europa în Sectorul 1 din Bucureşti. Comunitatea musulmană din România îşi poate păstra credinţa şi fără a transforma Bucureştiul într-un loc de pelerinaj pentru musulmanii din toată Europa", a declarat Eugen Tomac, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sub comentariul postat de Tomac apare o imagine pe care scrie: "Când ajung primar, doar dacă Ştefan cel Mare îmi dă dezlegare voi da autorizaţie de construcţie pentru moschee".

Pe această temă controversată au făcut declaraţii şi candidaţii PNL şi PSD la primăria Capitalei. Ludovic Orban susţine că nu va autoriza construirea moscheei, în timp ce Gabriela Firea, a anunţat că va fi de acord cu construirea moscheei doar dacă cetăţenii îşi vor exprima acordul în acest sens în urma unei consultări publice.