Candidat surpriză la Primăria Capitalei. Indiciu... a pus pe jar Muftiatul cu moscheea

În cursa pentru mult râvnitul post de Primar General al Capitalei a mai intrat un candidat surprinză.
Cătălin Berenghi
Cătălin Berenghi (Facebook)

Celebrul Cătălin Berenghi, care nu demult a îngropat porci pe terenul alocat de Guvernul Ponta pentru construirea unei mega-moschei în Capitală, în ideea că Muftiatul nu-şi va mai face lăcaş pe pământ "pângărit", s-a decis să candideze la şefia Primăriei Capitalei pentru a stopa abuzurile din administraţia locală.

Într-un alt demers similar, Cătălin Berenghi, a coordonat sfinţirea şi amplasarea a 500 de cruci pe acelaşi teren alocat construirii moscheii, eveniment la care au participat în jur de 200 de persoane, unii dintre aceştia îmbrăcaţi în straie populare.

"M-am hotărât să candidez la Primăria Generală, să-i atac eu pe ei din interior. Sunt presiuni foarte mari asupra mea din cauza protestelor pe care le fac de patru ani faţă de instituţiile inapte ale statului, cum sunt Guvernul, Primăria Capitalei, Administraţia Prezidenţială sau Poliţia. Ultima ispravă este cea a încadrării clădirilor în care am afaceri din 1993 în clasa 2 de risc.

Acum sunt în clasa 1 de risc. Am primit somaţie de închidere a activităţii şi Primăria Sector 5 mi-a retras autorizaţia de funcţionare. Din cauza abuzurilor m-am hotărât să candidez la Primăria Capitalei", a declarat Cătălin Berenghi pentru ziarul Puterea.

Întrebat dacă are bani să-şi finanţeze campania, bărbatul susţine că "nu trebuie bani pentru ulei, zahăr şi găleţi, pentru că se poate şi altfel".

Cătălin Berenghi pretinde că are un proiect clar şi bine conturat pentru Capitală, dar încă nu l-a dat publicităţii.